28/03/2024

Στην Ολυμπιάδα Νέων οι Τζέλη – Ιωάννου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΟΤ για την εκπροσώπηση που θα έχει η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Νέων. 


Αναλυτικά: «Ιστορία έγραψε στις 7/4 το ελληνικό ταεκβοντό στην Τυνησία. Οι Γιώργος Ιωάννου (-55κ., Άτλαντας Περιστερίου) και Φανή Τζέλη (-55κ., ΣΟΑΤ) αφενός εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων μέσω του προκριματικού τουρνουά που ολοκληρώθηκε στο Χαμαμέτ, αφετέρου συνόδεψαν τα «εισιτήρια» με διπλή παρουσία στο πόντιουμ των νικητών πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε κρίσιμους αγώνες. Η Τζέλη, με απολογισμό πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας της, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 42 αθλήτριες, ενώ ο Ιωάννου ήταν δεύτερος με πέντε νίκες σε έξι αγώνες.

Η πρωταθλήτρια από τα Τρίκαλα, η οποία τον περασμένο χρόνο στέφθηκε «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες (Λάρνακα, -55κ.), στον γύρο των «32» νίκησε 8-2 την Τσία Λινγκ Λο από την Κινεζική Ταϊπέι, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη με 17-9 επί της Έβα Γαμιολκόφσκα από την Πολωνία. Στον αγώνα της οκτάδας νίκησε 21-0 την Κινέζα Γιουνλί Γιανγκ, ενώ στα ημιτελικά νίκησε 7-5 την Σάντι Μασέδο από την Βραζιλία. Στον τελικό απέναντι στην Ραμά Αμπό-Αλρούμπ από την Ιορδανία, δεν είχε πρόβλημα να φτάσει σε μια άνετη όσο και εντυπωσιακή νίκη με σκορ 13-0, κατακτώντας έτσι πανηγυρικά την πρώτη θέση.

Στην κατηγορία του «χάλκινου» παγκόσμιου πρωταθλητή στους έφηβους το 2016, συμμετείχαν συνολικά 67 αθλητές. Στον γύρο των «64» νίκησε 29-10 τον Τσινζορίγκ Ντασνταβά από την Μογγολία, στους «32» επικράτησε 26-2 του Μοχαμάντ Μαμουνούρ Ροσίντ από το Μπανγκλαντές, ενώ στους «16» νίκησε 16-8 τον Βρετανό Μέισον Γιάροου. Στα προημιτελικά και έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ο Ιωάννου έκαμψε την αντίσταση του Κινέζου Μινγκγιάνγκ Λι με σκορ 22-16, ενώ πέρασε χωρίς αγώνα στον τελικό, αφού ο Σέρβος Μπουλάτ Μποργκάν δεν εμφανίστηκε στον αγώνα της τετράδας λόγω τραυματισμού. Στον τελικό ο Ιωάννου ηττήθηκε 27-7 από τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2017 στην Λάρνακα στα -51 κιλά των εφήβων, τον Ρώσο Γκεόργκι Ποπόφ.

Έτσι το ελληνικό ταεκβοντό θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες από τρεις αθλητές, μετά και τη χθεσινοβραδυνή πρόκριση του Αργύρη Σοφοτάσιου στην κατηγορία των -73 κιλών.

«Η νέα γενιά του ελληνικού ταεκβοντό, για ακόμη μία φορά στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων μιας μεγάλης διοργάνωσης, όπως ήταν το προκριματικό τουρνουά που διεξήχθη στο Χαμαμέτ. Το γεγονός ότι πετύχαμε το απόλυτο όσον αφορά στις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, αφενός μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις επιλογές μας, αφετέρου μας δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε για ακόμη μία φορά, την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό. Η ΕΛΟΤ στηρίζει τα σωματεία της κι αυτά της το ανταποδίδουν με επιτυχίες σαν αυτές των τελευταίων δύο ημερών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Τους αθλητές, τους προπονητές που βρέθηκαν δίπλα σε αυτά τα παιδιά, στους προπονητές των σωματείων τους και σε όλους εκείνους που στέκονται κοντά, είτε πρόκειται για γονείς, είτε πρόκειται για καθηγητές, είτε για φίλους. Όλοι έχουν μερίδιο από τις επιτυχίες αυτές. Εύχομαι αντίστοιχες στιγμές να ζήσουμε και τις επόμενες ημέρες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που θα γίνει επίσης στην Τυνησία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Νίκος Θωμαίδης.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων, θα εκκινήσει την Δευτέρα του Πάσχα (9 Απριλίου) και η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από συνολικά 20 αθλητές και αθλήτριες.»