13/04/2024

Αλεξάνδρα Σερεμέτη: Συνεχής δουλειά και αφοσίωση

Η Αλεξάνδρα Σερεμέτη είναι μία από τις πιο καταξιωμένες αθλήτριες στο χώρο του Ελληνικού Kickboxing και του Tae Kwon Do με πολλούς τίτλους και διακρίσεις στην καριέρα της… Η ίδια μας μιλάει για τον δρόμο του πρωταθλητισμού, τους στόχους της και τους ανθρώπους που την στηρίζουν στην πορεία της.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αλεξάνδρα έχεις πλούσιο παλμαρέ αγώνων και διακρίσεων. Τι απαιτεί λοιπόν ο πρωταθλητισμός;

Πιστεύω αυτό που χρειάζεται, πέρα από συνεχή δουλειά και προπόνηση, είναι ισχυρή θέληση και αφοσίωση στο άθλημα και στους στόχους που έχει θέσει κανείς ώστε να μπορέσει να υπομείνει την κούραση και τις στερήσεις που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Κατά μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, όσο διαρκούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, υπάρχει μεγάλη σωματική κούραση, ψυχολογική πίεση, και πολλές στερήσεις που αφορούν από τον προσωπικό χρόνο μέχρι και το φαγητό. . Πολλές φορές χρειάζεται να μην κάνεις τίποτα άλλο στην καθημερινότητά σου παρά μόνο προπόνηση. Για να κάνει επομένως κανείς όλες αυτές τις θυσίες πρέπει να αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει και να έχει δοθεί ολοκληρωτικά σε αυτό. Βέβαια όση διάθεση και αν έχει ένας αθλητής δεν μπορεί να καταφέρει πολλά σε επίπεδο πρωταθλητισμού χωρίς την καθοδήγηση ενός ικανού προπονητή.
Σε ποιους ανθρώπους οφείλεις την πορεία σου;
Μπορώ να πω ότι όλη μου η πορεία σε επίπεδο πρωταθλητισμού οφείλεται στο σύλλογό μου, Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ, και το Δάσκαλό μου, Μιχαλακόπουλο Νικήτα μαζί με τον οποίο έχουμε κατακτήσει όλες μου τις διακρίσεις σε TAE KWON DO και KICK BOXING και έχει κάνει εξίσου μεγάλες θυσίες και ο ίδιος για να με βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια που με προπονεί. Σίγουρα τα περισσότερα όμως τα οφείλω στους γονείς μου που με ώθησαν από μικρή ηλικία στον αθλητισμό και στήριζαν πάντα τις επιλογές μου ακόμα και αν έπρεπε να στερηθούν οι ίδιοι πράγματα. Επίσης θα ήθελα επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου στον Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ που αφιέρωναν πάντα το χρόνοτους για να με βοηθήσουν να προπονηθώ στις αγωνιστικές μου προετοιμασίες ακόμα και όταν οι ίδιοι δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις την ίδια περίοδο. Τέλος δεν θα ήθελα να παραλείψω να αναφερθώ στον Αθλητικό Σύλλογο TAE KWON DO Κροκεών και τον Α.Ε.Σ.Φ. TAE KWON DO Σπάρτης, όπου σε πολύ πρώιμο στάδιο ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τις πολεμικές τέχνες κατά τα παιδικά μου χρόνια και με έκαναν να τις αγαπήσω. Στη συνέχεια η μετεξέλιξη μου και ενασχόληση μου με τον πρωταθλητισμό έγινε όταν μετεγγράφην στον Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ ΙΛΙΟΥ όπου γνώρισα και τον νυν Δάσκαλό μου Κο Μιχαλακόπουλο Νικήτα.
Ποιος είναι ο επόμενος αγωνιστικός σου στόχος;
Επόμενος αγωνιστικός στόχος είναι η πρόκριση για την Εθνική Ομάδα TAE KWON DO που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAE KWON DO το καλοκαίρι.
Ποιος είναι ο στόχος σου σαν δασκάλα στην νέα σου σχολή;
Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο Α.Γ.Σ ΑΜΙΛΛΑ,και προσωπικά ο επικεφαλής Προπονητής Κος Μιχαλακόπουλος Νικήτας,  μου έδωσε τη θέση αυτή στη νέα του σχολή, τον Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ. Στόχος μου είναι να μεταδώσω στους αθλητές του νέου συλλόγου, πέρα από τη γνώση, και την αγάπη για τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες και να βοηθήσω όσους το επιθυμούν να πετύχουν τους στόχους τους σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Εύχομαι και ο Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ να έχει μια επιτυχημένη πορεία, ανάλογη με αυτήν του Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ ΙΛΙΟΥ.
Υπάρχουν κάποιοι αθλητές στο Kickboxing και στο Tαε Κβον ντο που τους θαυμάζεις;
Θα έλεγα ότι εκτιμώ σαν αθλητές τον Tomaz Barada και την Katya Solovey, οι οποίοι έχοντας υπόβαθρο από το παραδοσιακό TAE KWON DO έχουν υπάρξει Πανευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι πρωταθλητές για πάρα πολλά χρόνια τόσο στο TAE KWON DO όσο και στο KICK BOXING. Το πιο αξιοσημείωτο σε τέτοιους αθλητές θεωρώ πως είναι, πέρα από την τεχνική, και η διάρκειά τους.