01/05/2024

Ντία Τζιώτα: Πολεμικές τέχνες η καλύτερη αερόβια προπόνηση

Tae Kwon Do και γυμναστική είναι δύο λέξεις απόλυτα εναρμονισμένες. Ρωτήσαμε την Personal Trainer Ντία Τζιώτα ποια είναι η άποψη της για τον συνδυασμό αυτών των δύο και εκείνη μας διηγήθηκε πως ξεκίνησε, που έφτασε και που κατέληξε.

«Ξεκίνησα Tae Kwon Do (wtf) στην ηλικία των 5 ετών με την προτροπή του πατέρα μου ο οποίος έκανε χρόνια Οκινάβα. .Εκείνη την εποχή είχαμε φύγει ως μετανάστες στην Γερμανία και θεώρησε ότι θα με βοηθούσε εμένα και τις αδελφές μου στην γλώσσα, στην κοινωνικοποίηση και στην πειθαρχία, όπως και έγινε.

Ξεκίνησα  τους αγώνες μόλις ένιωσε ο τότε Κορεάτης δάσκαλος μου Byung Do ότι ήμουν έτοιμη.  Από νωρίς φάνηκε το ταλέντο μου με διάφορες διακρίσεις σε αρκετούς αγώνες.  Στα 16 μου ανέλαβα την θέση ως βοηθός του Kορεάτη προπονητή μου, πράγμα σπάνιο γιατί σε όλη την Γερμανία υπήρχαν 5-6 προπονήτριες γυναίκες» ,ανέφερε η Τζιώτα που αποκάλυψε πως δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό το στυλ.

«Παράλληλα με το Tae Kwon Do από περιέργεια και όρεξη δοκίμασα και διάφορες άλλες πολεμικές τέχνες όπως Σοτοκαν καράτε, πάλη, kick boxing, Muay Thai. Ένα ατύχημα σε μεγάλα άλματα με το snowboard  μου έφερε 5 κατάγματα σπονδύλων και με κρεβάτωσε για αρκετούς μήνες με πόνους, χάπια και ψυχολογία πεσμένη», ανέφερε για την άτυχη στιγμή της η γυμνάστρια που στη συνέχεια άλλαξε τρόπο προπόνησης.

«Το 2010 ξεκίνησα να ενδυναμώνω μονή μου, μια που έχω γνώσεις φυσιοθεραπείας . Αργά και σταθερά μπήκα και στο γυμναστήριο, όπου παράλληλα με τη δουλειά ,γυμναζόμουν κι εγώ για να γίνω καλύτερη ».

Τέλος η Τζιώτα αναφέρθηκε στο που έχει καταλήξει με την χρόνια εμπειρία της.

«Όλα τα άτομα που γυμνάζω, οποιασδήποτε ηλικίας μαθαίνουν πολεμικές τέχνες και εκτός από τα αποτελέσματα στο σώμα βοηθάει και στην εκτόνωση τους. Περισσότερο από κάθε άλλον τρόπο άσκησης. Οι πολεμικές τέχνες είναι το καλύτερο μου, ως αερόβια προπόνηση και ότι καλύτερο για να αποβάλλω το στρες. Επίσης γραμμώνει, χάνεις λίπος και δεν βαριέσαι ποτέ».