05/08/2020

Μετάλλια για Μητσοπούλου, Τζέλη και Σαρρή στο G1 της Κροατίας

Περίφημα τα πήγε η γυναικεία ομάδα

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Τρία μετάλλια, ένα εκ των οποίων συνοδεύτηκε από νίκη…. Ολυμπιακών διαστάσεων, κατέκτησε το ελληνικό ταεκβοντό στο G1 Croatia Open (βαθμολογούμενο για το «Τόκιο 2020») που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την δεύτερη θέση στην κατηγορία των -67 κιλών πήρε η Νάσια Μητσοπούλου, ενώ Φανή Τζέλη και Ευγενία Σαρρή βρέθηκαν στην τρίτη θέση του πόντιουμ των νικητριών στα -57 και +67 κιλά αντίστοιχα.

Η Μητσοπούλου, Νο-30 στην Ολυμπιακή κατάταξη προκρίθηκε στον τελικό μετά την εντυπωσιακή νίκη με 13-12 επί της Ματέα Γέλιτς. Η Κροάτισα είναι Νο-1 στο ταμπλό και Νο-5 στην Ολυμπιακή κατάταξη (δύσκολα θα χάσει τη θέση για το «Τόκιο 2020»), γεγονός που δίνει μεγαλύτερη διάσταση στη νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, η οποία συνολικά έδωσε τέσσερις αγώνες με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα.

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης στους νέους το 2018, Φανή Τζέλη (Νο-48 στην Ολυμπιακή κατάταξη), κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με δύο νίκες σε τρεις αγώνες στα -57 κιλά, ενώ με μία νίκη σε δύο αγώνες, η Ευγενία Σαρρή (No-63) κατέκτησε την 3η θέση στα +67 κιλά.

Και οι τρεις αθλήτριες, όπως και η Ανδριάνα Ασπρογέρακα που επίσης συμμετείχε στο G1 του Ζάγκρεμπ, είναι μέλη της Προολυμπιακής ομάδας που έχει συσταθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό».