Ving Tsun Kung Fu

Διεύθυνση: 1. Σητεία (Λασίθι) - 2. Μάλλια - 3. Ηράκλειο - 4. Καθολικών 2,Θεσσαλονίκη - 5. Λευκωσία,Κύπρος
Κιν.: 6946 286 596

Το Ving Tsun Kung Fu είναι ένα ολοκληρωμένο κινέζικο μαχητικό σύστημα, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από περίπου 300 χρόνια. Μετά από μερικές γενιές ο Yip Man έφερε το σύστημα στο Hong Kong και έτσι άρχισε η εξάπλωσή του στο Δυτικό κόσμο…

Στους μαθητές του ανήκουν ο διάσημος ηθοποιός Bruce Lee και ο θρύλος Wong Shun Leung. Ο Wong Shun Leung ήταν ο διασημότερος μαχητής του Ving Tsun, ο οποίος ήταν επίσης πρότυπο για την μαχητική εκπαίδευση του Bruce Lee.

To 1983 ξεκίνησε ο Philipp Bayer τις σπουδές του στον Wong Shun Leung στο Hong Kong και στη συνέχεια ίδρυσε το 1990 την Ving Tsun Kung Fu Association Europe, η οποία εξαπλώθηκε σε 15 χώρες στον κόσμο.

Το 1994 άρχισε την εκπαίδευσή του ο Sven Scheffen στο Ving Tsun στη Γερμανία και ξεκίνησε ο ίδιος να διδάσκει στην Ελλάδα (Ηράκλειο Κρήτης) από το 1996, όπου και ως μαθητής του Philipp Bayer ήταν ο μοναδικός αντιπρόσωπος της Ving Tsun Kung Fu Association Europe.

Το 2006 ο Άκης Κουνελάκης, έχοντας ήδη αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε διάφορες πολεμικές τέχνες και θέλοντας να βελτιώσει τη μαχητική του ικανότητα, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το Ving Tsun ως μαθητής του Sven Scheffen στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά από 2 χρόνια εντατικής εκπαίδευσης, άνοιξε το 2008 τη σχολή του Ving Tsun στη Σητεία Κρήτης υπό την αιγίδα και καθοδήγηση του δασκάλου του Sven Scheffen.

Στις 20-2-2012 υπήρξε μια από τις μελανότερες στιγμές της ζωής του, καθώς ο δάσκαλος του Sven Scheffen έφυγε δυστυχώς απ’ τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο διδασκαλίας και προσφοράς στο χώρο του Ving Tsun.

Αισθανόμενος χρέος αλλά και όνειρό του να ξεκινήσει από κει που τόσο άδικα και απότομα σταμάτησε ο δάσκαλός του, ο Άκης Κουνελάκης -ως ο μοναδικός μαθητής του Sven Scheffen που ολοκλήρωσε το σύστημα υπό τη διδασκαλία του- συνεχίζει τη διδασκαλία του Ving Tsun στη Σητεία Κρήτης, ανοίγοντας και δεύτερη σχολή στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης (από το 2012), πάντα με την άμεση συνεργασία και καθοδήγηση του Philipp Bayer, ο οποίος και έχρησε τον Άκη Κουνελάκη τον μοναδικό πλέον αντιπρόσωπο της Ving Tsun Kung Fu Association Europe στην Ελλάδα, με σκοπό να εξαπλώσει την πολεμική αυτή τέχνη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναζητώντας μάλιστα τη διαρκή βελτίωση και τελειοποίηση της τεχνικής του, ο Άκης Κουνελάκης ταξιδεύει τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο ανά την Ευρώπη για να συμμετέχει στα σεμινάρια που διοργανώνει ο ίδιος ο Philipp Bayer.

Ανήσυχο πνεύμα στο χώρο των πολεμικών τεχνών, ο Άκης Κουνελάκης ασχολήθηκε από την ηλικία κιόλας των 16 ετών αρχικά με την πυγμαχία για τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια με το Kick Boxing για άλλα τέσσερα χρόνια, στην οποία τέχνη είναι και πιστοποιημένος κάτοχος της μαύρης ζώνης (1ο dan).

Στην ηλικία των 24 ετών ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Muay Thai, την οποία και συνέχισε για πέντε χρόνια, παρακολουθώντας ταυτόχρονα μαθήματα Taekwondo (ITF).

Θέλοντας μάλιστα να επεκτείνει τις γνώσεις του και στην ένοπλη μάχη, ο Άκης Κουνελάκης ασχολήθηκε με το Σύστημα Μάχης Ιρλανδέζικου Ραβδιού (Irish Stick Fighting) και το Σύστημα Αυτοάμυνας με Μαχαίρι (Trinity Knife Combat), αρχικά υπό τη διδασκαλία του Sven Scheffen. Στη συνέχεια το 2012 ταξίδευσε στη Γερμανία όπου και έλαβε τον τίτλο του εκπαιδευτή από τον ίδιο τον Hendrik Roeber (ιδρυτή των άνω συστημάτων).

Από το 2012 ο Άκης Κουνελάκης διδάσκει πλέον στη σχολή της Σητείας Κρήτης τα ακόλουθα:

–              Ving Tsun

–              Kick Boxing

–              Σύστημα Μάχης Ιρλανδέζικου Ραβδιού (Irish Stick Fighting)

–              Σύστημα Αυτοάμυνας με Μαχαίρι (Trinity Knife Combat)

Λίγα λόγια για το Ving Tsun: Το Ving Tsun θεωρείται γενικώς ως ένα από τα πρακτικότερα και αποτελεσματικότερα μαχητικά συστήματα των πολεμικών τεχνών. Η ιδέα είναι να νικήσεις έναν ανώτερο και δυνατότερο αντίπαλο σε χρόνο μηδέν. Η προπόνηση του Ving Tsun έχει μοναδικές μεθόδους, οι οποίες βελτιώνουν και αυξάνουν τα αντανακλαστικά, την ταχύτητα, τα δυναμικά χτυπήματα και γενικά την ικανότητα του μαθητή στη μάχη. Ως ολοκληρωμένο σύστημα το Ving Tsun περιλαμβάνει τα πάντα, τα οποία είναι χρήσιμα για μια μάχη. Το σύστημα δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη ακροβατική ικανότητα ή φυσική κατάσταση, απλά σε διδάσκει να ξεφεύγεις από άγριες καταστάσεις -χωρίς να πάθεις εσύ τίποτα- σε πολύ λίγο χρόνο. Δεν χρειάζεται σωματική δύναμη και γι’ αυτό το λόγο είναι κατάλληλο και για γυναίκες. Είναι ένα ρεαλιστικό σύστημα, βασισμένο σε μαθηματικές και φυσικές αρχές, που δεν περιορίζεται από κανόνες. Γι’ αυτό το λόγο δεν συμμετέχουν αθλητές του Ving Tsun σε νόμιμους αγώνες στο ring. Το Ving Tsun ΔΕΝ είναι άθλημα, όπως άλλα πολλά γνωστά συστήματα… 

  1. Σητεία
  2. Μάλλια : Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο 18:00 – 20:00
  3. Ηράκλειο
  4. Θεσσαλονίκη: Καθολικών 2
  5. Λευκωσία: Λεωφόρος Στροβόλου 252 (Ip Man Wong Shun Leung)

Training 2015 Sitia

Ving Tsun Kung Fu Association Europe Heraklion – Malia – Sitia School 2015Σητεια :Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 19:00 – 21:00 &Παιδικό 17:30 – 19:00Μαλλια :Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο 18:00 – 20:00Ηρακλειο :Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 16:00 – 17:30 & 19.00 – 21.00Διεύθυνση: Αρχιμήδους 20 (κάθετη Εθ. Αντιστάσεως, πίσω απο τα McDonalds ! ! !Fragiskos Kaffetzakis Stela Vasilaki Stelios Xristakis Pavlos Katsoulis Alexios Iordanou Aggelos Papadopoulos Akis Axilleas Kounelakis II Akis Axilleas Kounelakis

Posted by Akis Axilleas Kounelakis on Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015