07/12/2019

Geobukan Budo Academy

👊 Karate / Kickboxing / MMA / Παγκράτιο / Ju Jitsu / Capoeira / Aikido
Διεύθυνση: Σχολές: 1.Geobukan-Βάρης:Λεωφόρος Βάρης 94,Βάρη - 2.Geobukan Μαρκοπούλου: Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μαρκοπούλου,Μαρκόπουλο -3. Geobukan Νέου Φαλήρου-ΣΕΦ:Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Αίθουσα 11,1ος Όροφος),Νέο Φάληρο
Τηλ.: 210 96 57 389
Κιν.: 6944 427 050
Web site: www.geobukan.gr

Σκοπός του Geobukan Budo Academy είναι η ανάπτυξη και διάδοση των πολεμικών τεχνών και των μαχητικών αθλημάτων, θεμελιωμένες στις αρχές του φίλαθλου πνεύματος, του ευγενούς ανταγωνισμού, του δίκαιου αγώνα και της ίσης αναμέτρησης.

Geobukan Budo Academy Βάρης

Η διεθνής πλέον σχολή του Geobukan Budo Academy Βάρης ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Νοέμβριο του 1996, σε χώρο επί της Λεωφόρου Βάρης 94 στο Δίλοφο της Βάρης. Πρώτος στόχος της δημιουργίας αυτής της σχολής ήταν να στεγάσει τις προπονήσεις του νεοσύστατου και πολλά υποσχόμενου Αθλητικού Συλλόγου ΛΕΥΚΑΡΟΥ Βούλας. Οι πρώτες πολεμικές τέχνες που αναπτύχθηκαν ήταν αυτές του OKINAWA KARATE, του JU JITSU και αργότερα του ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, αλλά το ενδιαφέρον και η αγάπη για τα μαχητικά αθλήματα, δημιούργησε νέες συνεργασίες και νέα τμήματα, από τον ευρύτερο χώρο του Budo.

Η πρώτη επωνυμία της σχολής ήταν «ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ’’. Αργότερα μετονομάστηκε ως‘’GEOBUKAN BUDO ACADEMY ΒΑΡΗΣ’’, αλλά ο περισσότερος κόσμος το γνωρίζει ως το προπονητήριο – σχολή του Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΥ. Από το 1997 και ύστερα ο Λεύκαρος εξελίχθηκε ως ο πρωτοπόρος σύλλογος που έφερε ανάπτυξη και διάδοση του JU JITSU σε όλη την Ελλάδα και ήταν σταθερά από τότε μέχρι και σήμερα πρωταθλήτης σύλλογος στο σύνολο των κατηγορίων της Ομοσπονδίας. Το Geobukan Budo Academy της Βάρης ήταν και είναι σταθερό μέλος στις σχολές του Okinawa Karate και από τις πρώτες σχολές KRAV MAGA, της IKMF στη χώρα μας. Η ακαδημία μας έχει μεγάλη αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική παρουσία, στην ευρύτερη περιοχή των 3Β, όπως και μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες και εκπαιδευτική προσφορά στον τομέα της αυτοάμυνας.

Τον Νοέμβριο του 2016 κλείνουμε 20 χρόνια σταθερής λειτουργίας και πετυχημένης παραγωγικότητας στον τομέα των αμυντικών τεχνών και θα πραγματοποιηθούν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για το σκοπό αυτό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρώτους συνεργάτες της Σχολής, στους σημερινούς συνεργάτες και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους συνεργάτες που από τότε μέχρι και σήμερα και αταλάντευτα βοήθησαν με όλους τους τρόπους στην μεγάλη επιτυχία αυτής της Ακαδημίας. OSS!!!

Geobukan Μαρκόπουλου

Άλλος ένας στόχος, η ανάπτυξη του Ju Jitsu και των ευρύτερων πολεμικών τεχνών στην Ανατολική Αττική, σιγά σιγά βρήκε το δρόμο του για υλοποίηση.  Ο Δάσκαλος Γ. Ζαντιώτης για πολλά χρόνια σαν μόνιμος κάτοικος Πορτο Ράφτη αλλά και Δημότης Μαρκοπούλου, πραγματοποίησε τις κατάλληλες επαφές για μια δυναμική λειτουργία προπονήσεων στην περιοχή. Το ξεκίνημα έγινε το 2006 κάνοντας παρουσιάσεις και επιδείξεις του αθλήματος του Ju Jitsu στις εγκαταστάσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.

Τα πρώτα χρόνια οι προπονήσεις γίνονταν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και μετά μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου «Παπουλάκος» όπου βρίσκεται και η θεατρική ομάδα Περίακτοι. Τα τελευταία χρόνια μεταφερθήκαμε στον φυσικό μας αθλητικό χώρο που είναι οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου του Μαρκοπούλου (δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου) και είμαστε εν αναμονή για την παράδοση ενός νέου μεγάλου χώρου αποκλειστικά για τις πολεμικές τέχνες σε χώρους κάτω από τις κερκίδες όπου στο σύνολό του είναι ένα νέο μεγάλο αθλητικό κατασκευαστικό έργο για το Δήμο.

Όχημα για το ξεκίνημα αυτό, ήταν ο ΑΟΜ (Αθλητικός Ομιλος Μαρκοπούλου).  Στο ξεκίνημά μας πίστεψαν σε μας και μας βοήθησαν ο Γιάννης Στουραίτης, ο Πάρης Ευαγγελίου, ο Κώστας Αλαγιάννης και  η παρελθούσα και νυν Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, η Αντιδήμαρχος Μαρία Κιμπεζή, ο Πρόεδρος του Βραυρωνίου Νίκος Ορφανός και ο Σύμβουλος για τον Αθλητισμό Κώστας Πανταζής και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Τον Σεπτέμβριο του 2016 και μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις του τμήματος για τα 10 χρόνια δραστήριας και επιτυχούς λειτουργίας στον Δήμο μας.

Geobukan Νέου Φαλήρου

Η αγωνιστική παρακαταθήκη του τμήματος αυτοάμυνας, καράτε και ju jitsu του Ιδιωτικού σχολείου «Πλάτων» Παπαιωάννου στον Πειραιά, ήταν και το κίνητρο για την δημιουργία μιας σχολής στην περιοχή.  Στο παρελθόν, ο μεγάλος Δάσκαλος Βασίλης Ζαχόπουλος δόξασε και δοξάστηκε με το Okinawa karate πάμπολες φορές στο ΣΕΦ.  Με τις κατάλληλες επαφές και με πολλή θέληση το όνειρο για μια σταθερή προπονητική έδρα μέσα στο ΣΕΦ έγινε πραγματικότητα.

Καταρχήν στην «τεράστια» αίθουσα 7 (700 τ.μ.) και αργότερα στην λίγο μικρότερη αίθουσα 11 (Α ορόφου), το Ju Jitsu και οι άλλες πολεμικές τέχνες βρήκαν το σπίτι τους, στο Φάληρο, στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή.  Λόγω της θέσης αλλά και του μεγέθους της σχολής, το GEOBUKAN ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ στο ΣΕΦ ήταν και είναι ένας χώρος  ελκυστικός για μεγάλα event, συναντήσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις ακόμα και για μικρά πρωταθλήματα από τον ευρύτερο χώρο των πολεμικών τεχνών, των συλλόγων, των Οργανώσεων και των Ομοσπονδιών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιάννη Κοκιασμένο, Οικογένεια Χατζημανώλη, Νίκο Φιλιππου και Γιώργο Σιγάλα για την μεγάλη βοήθεια τους στο δύσκολο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας.