19/03/2024

Α.Σ Taekwondo Περιστερίου Παρασίδης

👊 Boxing / Kickboxing / Tae Kwon Do
Διεύθυνση: Υψούντος 6,Περιστέρι
Τηλ.: 210 57 54 640
Κιν.: 6945 242 388

Το Τάε Κβον Ντο είναι μια μαχητική τέχνη αυτοάμυνας.  Ως άθλημα αποτελεί ένα συνδυασμό Φιλοσοφίας, πνευματικής πειθαρχίας, σωματικής εξάσκησης και ικανότητας. Το όνομα του αθλήματος χωρίζεται σε τρία μέρη και το καθένα από αυτά έχει ξεχωριστή σημασία.

Το «Τάε» αναφέρεται στα κάτω μέρη του σώματος ( οτιδήποτε κάτω από την ζώνη) και στις φυσικές του ικανότητες, όπως για παράδειγμα το άλμα στην ταχύτητα, στην ώθηση-κλωτσιά με ταχύτητα ή δύναμη. Το «Κβόν» ή «Κάβο» σχετίζεται με τον κορμό του σώματος και οποιαδήποτε κίνηση γίνεται με τα χέρια, π.χ. τα μπλόκ, ενώ το «Ντο» είναι η φιλοσοφική βάση του αθλήματος και αφορά το μυαλό το οποίο κυβερνά όλο το σώμα. Η ακριβής μεταφορά του αθλήματος Τάε Κβόν Ντο στην γλώσσα μας είναι το άθλημα «των χεριών, των ποδιών και του πνεύματος».

Το Τάε Κβον Ντο Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες μαχητικές τέχνες αυτοάμυνας, καθώς καλύπτει ενα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων , που προάγουν τα ακόλουθα: 

  • Την αυτοπροστασία
  • Την καλή Φυσική κατάσταση
  • Το αίσθημα της αυτοπεποίθησης, του σεβασμού και του δικαίου
  • Την καλή υγεία ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και σωματότυπου
  • Τον πρωταθλητισμό σε Ολυμπιακό επίπεδο

Δεν είναι τυχαίο ότι εξασκείται επίσης σε επίπεδο πρωταθλητισμού σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου, η πλειοψηφία των οποίων είναι εκτός της ασιατικής ηπείρου.