29/03/2024

Ακαδημία Καράτε-Dojo Tatsuo Suzuki

👊 Karate
Διεύθυνση: Α.Παπανδρέου 96 & Αναξαγόρα,Γλυφάδα
Τηλ.: 210 96 90 355
Κιν.: 6942 702 915

Παράδοση και αθλητισμός στα Νότια Προάστια, στην Α. Παπανδρέου 96 & Αναξαγόρα, στη Γλυφάδα. Τα δύο αυτά στοιχεία συνδυάζει επιτυχώς η Ελληνο-Ιαπωνική Ακαδημία Καράτε «Tatsuo Suzuki» , προάγοντας την σε μια από τις πιο επιτυχημένες και πολυμελής σχολές πολεμικών τεχνών στα Νότια Προάστια. Η σχολή έλαβε τον τίτλο της προς τιμήν του  δασκάλου του καράτε τον Tatsuo Suzuki (1928-2011), μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του καράτε, ο οποίος εισήγαγε το καράτε στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’60. Ο sensei Suzuki  έδωσε την έγκρισή του για την ονομασία της σχολής καθώς και την ευχή του να τηρηθεί η ισορροπία μεταξύ πολιτισμού και αθλητισμού.

Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου οι οποίες χαρακτηρίζονται από την επιρροή των Ιαπωνικών στοιχείων εξασκούνται καθημερινά αθλητές του καράτε όλων των ηλικιών από 5 ετών έως και 60 +. Το Wado Ryu karate στο οποίο ειδικεύεται η σχολή, περιλαμβάνει παραδοσιακό καράτε αλλά φυσικά και αγωνιστικό. Για το λόγο αυτό η σχολή έχει αναπτύξει τμήματα για όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στο παραδοσιακό καράτε, στη φιλοσοφία και στην ανάλυση της πολεμικής τέχνης αλλά και σε όσους θέλουν να προχωρήσουν και σε αγωνιστικό επίπεδο και στον πρωταθλητισμό.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Σύλλογος έχει παρουσιάσει μεγάλες και σημαντικές επιτυχίες. Σήμερα, η Εθνική Ομάδα Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων περιλαμβάνει αθλητές του Συλλόγου, ενώ στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατείχε την 8η θέση από σύνολο 113 Σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε από πλευράς αριθμού συμμετοχών. Με το κλείσιμο της σεζόν 2013, η σχολή κατέκτησε την 1η θέση σε μετάλλια αλλά και συμμετοχές, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wado Ryu καρατε. Έχει ήδη στο ιστορικό της –εκτός από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα- Βαλκανικά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια μετάλλια. Οι αθλητές της Ελληνο-Ιαπωνικής Ακαδημίας Καράτε «T.Suzuki» ξεχωρίζουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα για το ήθος και τους τρόπους συμπεριφοράς τους, ακολουθώντας τη συμβουλή του δασκάλου τους για το «ευ αγωνίζεσθαι». Αρωγός στην προσπάθειά τους είναι ο Άγγελος Γκόργκας ο δάσκαλος του Συλλόγου (6ο Dan) , απόφοιτος του College of Sports Sciences, με ειδίκευση στην Ελεύθερη-Παιδαγωγική Γυμναστική, εγκεκριμένος προπονητής του καράτε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το Πρόγραμμα του Συλλόγου πέρα από το καθημερινό προπονητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συχνά τη φιλοξενία στο «Τατάμι» του, διακεκριμένων εκπαιδευτών, προπονητών και παραγόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας καράτε, όσο και δασκάλων από συλλόγους του εξωτερικού, προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω τις  ικανότητες των αθλητών του.  Ο σύλλογος επίσης φιλοξενεί κατά καιρούς Εθνικές Ομάδες άλλων χωρών όπως αυτή της Δημοκρατίας της Κίνας, το Φθινόπωρο που μας πέρασε.

Εκτός βεβαίως από τον αθλητισμό, η σχολή μας θέλει να γνωρίσει στους αθλητές και φίλους της σχολής την Ιαπωνική κουλτούρα και πολιτισμό, οργανώνοντας σεμινάρια και σχετικές παρουσιάσεις.

Στη σχολή μας εκτός από τα μαθήματα καράτε, προσφέρονται ως συμπληρωματικές ή και ανεξάρτητες δραστηριότητες στα Μέλη μας τα εξής: μαθήματα αυτοάμυνας ενηλίκων (Krav Maga), μαθήματα παιδικής αυτοάμυνας και στίβος (αθλητικό κέντρο Αγίου Κοσμά).

Πληροφορίες στη Γενική Γραμματέα Δ.Σ. του Συλλόγου, κα. Μαριέττα- Aya Ubunuki.