Κρητική Ακαδημία

Tae Kwon Do / Kickboxing / Muay Thai / Krav Maga
Διεύθυνση: Παπαναστασίου 65,Ηράκλειο
Κιν.: 6942 991 429
Web site: creteacademy.gr

Η πρώτη και μοναδική ακαδημία ΤΑΕΚWON-DO με έδρα την Ιεράπετρα και δύο παραρτήματα στο Ηράκλειο. Λειτουργεί με άδεια από το 1994. Τεχνικός υπεύθυνος για την Ιεράπετρα ειναι ο αναγνωρισμένος διεθνής προπονητής διαιτητής και εξεταστής Master Γιώργος Τουρλάκης 6 DAN. Αντίστοιχα για το Ηράκλειο τεχνικός υπεύθυνος είναι ο Τουρλάκης Δημήτης International Instructor 5 DAN.

Το ΤΑΕΚWON-DO ξεκίνησε από τον Στρατηγό CHOI-HONG-HI το 1937 στην Κορέα, είναι η πιο δημοφιλής πολεμική τέχνη στον κόσμο. Στην Ελλάδα ήρθε το 1969 με πρωτογενείς πυρήνες τον Σταμάτη Κάσση στην Αθήνα και τον Γιώργο Στυλιανίδη στην Θεσσαλονίκη, ως άθλημα ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς στις πόλεις και στην επαρχία αναδεικνύοντας πρότυπα αθλητών και προπονητών.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κρητική Ακαδημία TAEKWON-DO είναι αναγνωρισμένο σωματείο, ενεργό μέλος της Α.Ο.Τ.Ε και διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1994 από τον καταξιωμένο δάσκαλο Τουρλάκη Γεώργιο Instructor 6 DAN και πλέον φέρει δύο τμήματα σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα.

Τεχνικός Υπεύθυνος για το τμήμα του Ηρακλείου είναι ο Τουρλάκης Δημήτριος Instructor 5 DAN πολύ δυναμικός με άριστη γνώση για το άθλημα αυτό και με πολλές Πανελλήνιες διακρίσεις στις χρονιές ’94,’96,’01,’03,’06,’07,’08,’09.

Στον πολύ καθαρό και χαρούμενο χώρο μας οι μαθητές μας διδάσκονται TAEKWON-DO(I.T.F), KICKBOXING, CAPOEIRA, KUNG-FU(HUNG GAR) καθώς και Αυτοάμυνα σε ομαδικά τμήματα όπου παράλληλα με την εκπαίδευση αναπτύσσονται η κοινωνικότητα, η αυτοπεποίθηση, η πειθαρχία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο χτίζοντας ταυτόχρονα δυνατές προσωπικότητες.

Λειτουργεί προνηπιακό και παιδικό τμήμα με ειδικό πρόγραμμα ανάλογο με τον ευαίσθητο χαρακτήρα των παιδιών, όπου κρίνεται απαραίτητο, παρέχονται ιδιαίτερα μαθήματα για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων δυσκολιών ή προβλημάτων.

Κλειστά Τμήματα

Αυτοάμυνα

Στις σύγχρονες κοινωνίες του ανθρώπου και ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, όπου το βιοτικό επίπεδο υποβαθμίζεται συνεχώς, το αίσθημα της ανασφάλειας διαρκώς μεγαλώνει στον άνθρωπο. Ένας από τους παράγοντες της συνεχόμενης αύξησης της ανασφάλειας, της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής αλλά και ακόμα απειλής της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης, είναι η εγκληματικότητα που στις μέρες μας παίρνει γιγαντούμενες διαστάσεις και αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας. Απάντηση στους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της κλιμακούμενης εγκληματικότητας αποτελεί η γνώση αυτοάμυνας από πλευράς του πολίτη, η οποία έρχεται να διαφυλάξει τη ζωή και σωματική του ακεραιότητα από πολλαπλούς κινδύνους. Η γνώση αυτοάμυνας σήμερα δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά επιτακτική ανάγκη, μιας και ο πολίτης οφείλει να προστατευθεί από κινδύνους σε διαρκώς συνθετότερες δομές εγκλήματος. Μια κοινή παρανόηση είναι πως η αυτοάμυνα απευθύνεται σε νέα, υγιή, εύρωστα και με αθλητικές ικανότητες άτομα τη στιγμή που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλ. τη χρειάζονται οι πιο ευπαθείς πληθυσμοί (ηλικιωμένοι, γυναίκες κ.λπ), μιας και αυτοί είναι στατιστικά στοχοποιημένοι ως υποψήφια θύματα επίθεσης.

Aerobic

Η αεροβική γυμναστική είναι ένα είδος ρυθμικής γυμναστικής που γυμνάζει μια μεγάλη ομάδα μυών διατηρώντας τον καρδιακό ρυθμό σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό περίπου 60 -80% για περίπου 20 λεπτά. Κατά κάποιο τρόπο, η αεροβική γυμναστική δίνει περισσότερη βαρύτητα στη διάρκεια και όχι στην στιγμιαία ικανότητα ή δύναμη. Με την αεροβική γυμναστική γυμνάζεται μια μεγάλη ομάδα μυών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η φυσική αντοχή.