04/12/2020

Α.Σ. Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών Αχαρνών

👊 Sanda / Kung Fu
Διεύθυνση: Λεωφόρος Θρακομακεδόνων 26,Αχαρνές
Κιν.: 6936 130 083

Ο Α.Σ. Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών Αχαρνών βρίσκεται στην Λεωφόρο Θρακομακεδόνων 26,Αχαρναί.

Ιδρύθηκε το 2011 και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου (www.wushu.org.gr). Στην Ελλάδα, η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου είναι η ανώτατη αρχή, αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ.Αθλητισμού, για το άθλημα του Γουσού Κουνγκ Φου. Οι αθλητές μας συμμετέχουν σε Πανελλήνια και Διασυλλογικά Πρωταθλήματα με πολλά μετάλλια και διακρίσεις. Οι αθλητές που σημειώνουν Πανελλήνια νίκη σε διοργάνωση της Ομοσπονδίας (όπως και Ευρωπαϊκή) παίρνουν μόρια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι αθλητές μας λαμβάνουν επίσημη πιστοποίηση του επιπέδου τους από την Ελληνική Ομοσπονδία μετά από εξετάσεις.

Ο Σύλλογός μας είναι επίσης μέλος της Hellenic Songshan Wushu Union (www.kungfugreece.com) και συνεργάζεται με την Songshan Shaolin Traditional Wushu Academy (kungfushaolins.com).

Ο Σίφου Κωνσταντίνος Αθανασίου ασχολείται με και διδάσκει Παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου, Μέϊχουα Τσουάν, Τάι Τσι Τσουάν και Σάντα (κινέζικη πυγμαχία). Είναι ο βασικός προπονητής του Συλλόγου μας, πιστοποιημένος με μαύρη ζώνη, 3ο Duan από την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου, κάτοχος 3ου Duanwei από την Shaolin Wushu Association και διπλωματούχος από τη Γ.Γ.Α. Είναι μέλος της Hellenic Songshan Wushu Union και της Songshan Shaolin Traditional Wushu Academy. Είναι κριτής αγώνων σε πρωταθλήματα της Ελληνικής και Βαλκανικής Ομοσπονδίας.  Είναι μέλος της ADHD Hellas (Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ) και δουλεύει με παιδιά που έχουν διαγνωστεί με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ και άλλα σύνδρομα.

 

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΣΤΥΛ

Το Σαολίν Κουνγκ Φου θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο θεσμοθετημένο στυλ Κουνγκ Φου και το πιο φημισμένο από τα διάφορα στυλ πολεμικών τεχνών. Το Σαολίν Κουνγκ Φου έχει τις ρίζες του και αναπτύχθηκε στο Βουδιστικό Ναό Σαολίν, που βρίσκεται στο όρος Σονγκσάν της επαρχίας Χονάν της Κίνας. Κατά τη διάρκεια των 1.500 ετών ανάπτυξης του, το Σαολίν Κουνγκ Φου έγινε μία εκ των μεγαλύτερων σχολών Κουνγκ Φου, παρουσιάζοντας μία πληθώρα τεχνικών και στυλ μάχης, τόσο με γυμνά χέρια, όσο και με παραδοσιακά όπλα.

Η προπόνηση στο Σαολίν Κουνγκ Φου περιλαμβάνει τις φόρμες (γνωστές και ως Ταολού), δηλαδή σκιαμαχίες στις οποίες χρησιμοποιούνται σειρές εκρηκτικών και πλαστικών κινήσεων από τεχνικές άμυνας και επίθεσης, καθώς και τις τεχνικές μάχης.

Το Σάντα είναι ένα Κινέζικο σύστημα αυτοάμυνας που εξελίχθηκε από τον Κινέζικο στρατό έχοντας ως βάση τη μελέτη και της τεχνικές του παραδοσιακού Κουνγκ φου και των τεχνικών των σύγχρονων μαχητικών αθλημάτων. Συνδυάζει την πλήρη επαφή με γρήγορες και επαναλαμβανόμενες γροθιές και κλωτσιές με πάλη, ρίψεις, αρπάγες. Δεν θεωρείται στυλ, αλλά ως ένα από τα δυο συστατικά της προπόνησης στις Κινέζικες πολεμικές τέχνες και συχνά διδάσκεται μαζί με τα ταολού (φόρμες), με έμφαση στη ρεαλιστική μαχητική ικανότητα. Αν και αποτελείται από τεχνικές διαφορετικών μαχητικών στυλ της Κίνας, βασίζεται στην αποτελεσματικότητα. Οι αυστηροί κανόνες που ισχύουν σήμερα υπάρχουν για την ασφάλεια των αθλητών καθώς και για την προώθησή του ως μή βίαιου αθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο, είναι ένα από τα δύο αγωνίσματα που είναι αναγνωρισμένα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γουσού.

Το Τάϊτσι τσουάν είναι μια εσωτερική Κινέζικη Πολεμική Τέχνη που εξασκείται για αυτοάμυνα αλλά και για τα ωφέλη που παρέχει προς την υγεία. Ο όρος Τάϊτσι τσουάν μεταφράζεται ως ανώτερη υπέρτατη γροθιά. Αν και αρχικά εννοείτο ως πολεμική τέχνη, οι άνθρωποι ασκούνται σε αυτό και για άλλους λόγους: για το αγωνιστικό κομμάτι ως αθλητές, για την αγωνιστική επίδειξη, αλλά και για να επιτύχουν μακροζωία.

Μέιχουα Τσουάν σημαίνει «Η Γροθιά του Άνθους της Δαμασκηνιάς». Είναι επίσης γνωστό ως «Οι Στύλοι του Άνθους της Δαμασκηνιάς», καθώς παλαιότερα η προπόνηση γινόταν πάνω σε ψηλούς ξύλινους στύλους. Είναι η αρχαιότερη παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Κίνας και είναι το μοναδικό στυλ που έχει αναγνωριστεί από το Κινέζικο Κράτος ως μέρος της αυθεντικής Κινέζικης Κληρονομιάς. Ως στυλ, χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα ως μαλακό αλλά και σκληρό, εσωτερικό αλλά και εξωτερικό. Μαθαίνοντας αυτό το στυλ, ο ασκούμενος γυμνάζει την αντοχή, το συντονισμό, την ισορροπία, καθώς και τη δύναμη του σώματός του, διδάσκεται αυτοάμυνα, αυθεντικές τεχνικές, αναπνευστικές ασκήσεις. Επίσης, βελτιώνει την υγεία του, δυναμώνει τον οργανισμό του, καλλιεργεί το πνεύμα του και αυξάνει την αυτοεκτίμησή του.

 

ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 – 2016

ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Η προηγούμενη αγωνιστική σεζόν τελείωσε τον Ιούνιο με το 1ο Φεστιβάλ Σαολίν το οποίο έλαβε χώρα στο Ν. Ηράκλειο και στο οποίο ο Σύλλογός μας έλαβε μέρος με 44 αθλητές. Το φεστιβάλ είχε μεγάλη επιτυχία και το ευχαριστηθήκαμε ιδιαιτέρως, αλλά και η πρώτη διοργάνωση στην οποία είχαμε τη βοήθεια των γονέων-εθελοντών μας, χωρίς τους οποίους τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Η καινούργια σεζόν ξεκίνησε τον Οκτώβριο, με το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας, το οποίο έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Χωριό. Εκεί, ο Σύλλογός μας έλαβε μέρος με 24 αθλητές και αθλήτριες και κέρδισε 29 μετάλλια, εκ των οποίων τα 24 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο.

Τον Νοέμβριο έλαβε χώρα το 9ο Παλαμήδιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών στο Ναύπλιο. Το Παλαμήδιο είναι ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα πρωταθλήματα στον Ελληνικό χώρο και προσελκύει κάθε χρόνο συλλόγους και αθλητές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Φέτος, εκπροσωπώντας την Songshan Shaolin Wushu Union, συμμετείχαν τέσσερις αθλητές του Συλλόγου μας οι οποίοι αγωνίστηκαν στις Φόρμες και οι οποίοι κέρδισαν 7 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα.

Την 31η Ιανουαρίου 2016 η Hellenic Songshan Wushu Union διοργάνωσε το 1ο Διασυλλογικό της πρωτάθλημα. Οι αθλητές συμμετείχαν σε ηλικιακές ομάδες από 4 έως και άνω των 40 ετών, και από δώδεκα (12) Αθλητικούς Συλλόγους. Παρουσιάστηκαν φόρμες (ταολού) με γυμνά χέρια και όπλα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και αγώνες ελαφριάς επαφής (τσίντα). Τα στυλ στα οποία αγωνίστηκαν οι αθλητές είναι το Σαολίν Τσουάν και το Μέϊχουα Τσουάν. Για πρώτη φορά υπήρξε κατηγορία 4-7 ετών όπου πολλά αγόρια και κορίτσια διαγωνίστηκαν στις φόρμες (ταολού).

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών Αχαρνών έλαβε μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα με 62 αθλητές και αθλήτριες. Ο απολογισμός είναι 61 μετάλλια, εκ των οποίων 46 χρυσά, 10 ασημένια και 5 χάλκινα.

Στην επόμενη διοργάνωση της Ομοσπονδίας, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2016, ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην Γ’ κατηγορία και στη Β’ έως 18 ετών με 27 αθλητές, και απολογισμό 19 μετάλλια, εκ των οποίων τα 10 χρυσά, 7 ασημένια και 2 χάλκινα.

Στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις 16-17 Απριλίου 2016, θα συμμετέχουμε με 13 αθλητές στα ταολού και 3 αθλητές στο ProAm.

Προπονητής Κώστας Αθανασίου