24/02/2024

Paul Spadafora ο αήττητος «αλήτης» της πυγμαχίας! (Video)

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1975 γεννήθηκε ένας από τους καλύτερους πυγμάχους που είδαν ποτέ το… φως του μάταιου τούτου κόσμου. Μάταιος, ως προς τη ζωή και την ατυχία του μεγάλου Paul Spadafora. Μάταιος, διότι ήταν κρίμα για έναν τόσο χαρισματικό μποξέρ να… πάσχει στον τομέα της συμπεριφοράς του και να «κλονίζει» όλα όσα κατάφερε να φτιάξει πάνω στα ρινγκ.

Ο «The Pittsburgh Kid» τερμάτισε την καριέρα του, όντας αήττητος, καθώς σε 47 αγώνες είχε 46 νίκες και μία ισοπαλία! Κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο της κατηγορίας του. Βέβαια, όλα όσα θα σας αναφέρουμε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε, γιατί ο Paul δεν μπόρεσε να πετύχει περισσότερα πράγματα στην ήδη σπουδαία καριέρα του.

Πήγε να τελειώσει πριν καν αρχίσει… 

Αμέσως μετά το τέλος της Ερασιτεχνικής του καριέρας, ο Spadafora είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, καθώς του ανακοινώθηκε πως πλέον ανήκει στον επαγγελματικό κόσμο του μποξ.

Λίγο όμως πριν ανέβει πάνω στο ρινγκ σαν επαγγελματίας πυγμάχος ένα γεγονός που συνέβη ίσως να τελείωνε άδοξα το ξεκίνημά του. Συνοδηγός λοιπόν μ’ένα φίλο του, δέχτηκε σήμα από την αστυνομία για να σταματήσει. Ο οδηγός, αντί να υπακούσει ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία πολύωρη καταδίωξη. Το τραγικό τέλος αυτής γράφτηκε με τον Spadafora να δέχεται σφαίρα στον αχίλλειο τένοντα από πυρά αστυνομικών…

Η κατάρα τώρα ξεκινάει… 

Ο Spadafora είχε τρομακτικό πρόβλημα μετά ναρκωτικά και το αλκοόλ. Εκείνη την εποχή, όλα αυτά αποτελούσαν κοινό μυστικό. Όμως, το 2003 συνέβη κάτι τόσο τραγικό που άρχισε σιγά-σιγά να… τρώει άπαντες, ώστε να βάλουν τον Spadafora σε μια σειρά.

Λοιπόν, τα παρακάτω ίσως, διαβάζοντάς τα να σας ακουστούν κάπως βαριά, όμως είναι η απόλυτη αλήθεια, ακριβώς όπως είχαν γράψει οι εφημερίδες τότε. Ο Paul και η μνηστή του, βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο και καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους, καυγάδιζαν. Κατά συνέπεια ο τρελαμένος από τις ουσίες μποξέρ να πάρει ένα πιστόλι και να την πυροβολήσει στην κοιλιακή χώρα. Εκείνη ήταν η ημέρα που ο Spadafora σκότωσε το αγέννητο παιδί του. Φυσικά, από τις Αρχές τη γλίτωσε εύκολα, πληρώνοντας αποζημίωση 50.000 δολάρια.

Την αμέσως επόμενη χρονιά (2004), ο Paul συνέχισε την άστατη ζωή και πολλές φορές ήρθε αντιμέτωπος με το νόμο, καθώς εκκρεμούσαν πάνω του καταγγελίες για ναρκωτικά και ξυλοδαρμούς. Σημειώνεται ότι το 2004 ο Spadafora και η κοπέλα την οποία πυροβόλησε αποφάσισαν να παντρευτούν!!!

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ μια και ο Αμερικανός πυγμάχος το 2005 επιχείρησε να την δολοφονήσει, ξανά, γεγονός που τον έστειλε στη φυλακή και αργότερα στο κέντρο απεξάρτησης.

Τι κάνει τώρα;

Υπό την επίβλεψη του καλού του φίλου Roy Jones Jr. ο Paul Spadafora αναρρώνει και προπονείται λες και συνεχίζει να παίζει αγώνες. Ο Roy μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως δεν αποκλείεται να δούμε τον «The Pittsburgh Kid» ξανά πάνω στα ρινγκ.