26/04/2024

Όταν το μποξ έγινε οικογενειακή υπόθεση των Chavez! (Μέρος 1ο)

Τον Ιούλιο του 1962 ξεκίνησε να χτίζεται μία αυτοκρατορία η οποία και έως και σήμερα δείχνει ικανή να κυριαρχήσει στο χώρο της επαγγελματικής πυγμαχίας. Πρωτομάστορας ο μεγάλος, θρυλικός ο «Καίσαρας του μποξ», Julio Cesar Chavez! Ο εκπληκτικός αυτός πυγμάχος, στα 50 του χρόνια πλέον κατάφερε να «κλείσει» την τεράστια καριέρα του με 116 αγώνες, 108 νίκες, 6 ήττες, 2 ισοπαλίες και 87 νοκ-άουτ.

Έγινε γνωστός από τα δολοφονικά χτυπήματα που μπορούσε να πετύχει στα σώματα των αντιπάλων, ενώ στην ιστορία έχει μείνει και το… εξωγήινο σαγόνι του που στα… δύσκολα αποτέλεσε τον καλύτερο του σύμμαχο.

Ξεκίνησε το μποξ για έναν και μοναδικό σκοπό: «Δεν θέλω να δω ποτέ ξανά τη μητέρα μου να καθαρίζει ξένα ρούχα», είχε πει κι όντως κατάφερε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα, ώστε να ξεκουράσει την πολυαγαπημένη του μητέρα.

Στις διακρίσεις του συμπεριλαμβάνονται έξι παγκόσμιοι τίτλοι, ενώ για αρκετά χρόνια θεωρούνταν ως ο καλύτερος pound for pound πυγμάχος. Στο Hall of Fame εννοείται πως είναι μέλος και μπήκε το 2011, ενώ σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ανήκει στους 50 καλύτερους πυγμάχους του κόσμου, όντας στην 24η θέση!

Τι κρύβεται πίσω από τη μάχη του με τον Oscar De La Hoya;

Ο βετεράνος Chavez αντιμετώπισε δύο φορές στην καριέρα του τον Oscar De La Hoya… Και τις δύο το 1997 και το 1998 ο νεαρός τότε «Golden Boy» κέρδισε εις διπλούν. Για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις ο «Καίσαρας» είπε και… αποκάλυψε: «Ήταν πιο νέος από μένα και με κέρδισε όταν πλέον εγώ έφευγα από το χώρο της πυγμαχίας. Σε περίπτωση που δεν με κέρδιζε τότε θα ήταν ένα τίποτα… Τον θυμάμαι αρκετά χρόνια πριν αγωνιστούμε όταν πιτσιρικάς ζητούσε να κάνει σπάρινγκ μαζί μου… Δεχόμουν και μάλιστα τον είχα λυπηθεί τόσο πολύ που του έδωσα 400$ για να μπορέσει να περάσει…»

Εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσει σούπερ αφιέρωμα για τους δύο γιους του Chavez που κάνουν πράγματα και θάματα!