27/04/2024

Ο πυγμάχος, πολιτικός και οικογενειάρχης… Manny Pacquiao! (VIDEO)

Το fightsports.gr πραγματοποιεί αφιέρωμα στον σπουδαίο Manny Pacquiao και σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε πώς ο θάνατος του κολλητού φίλου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γίνει επαγγελματίας, και στο πώς ζει σήμερα, αποτελώντας πρότυπο για ολόκληρο το λαό των Φιλιππίνων…

Ψάχνοντας κανείς τον καλύτερο πυγμάχο που έχει γεννηθεί ποτέ σε τούτον εδώ τον πλανήτη, σαφώς ο Μοχάμεντ Άλι έχει κερδίσει την… μερίδα του λέοντος. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός διάδοχός του; Ποιος είναι αυτός που… ακουμπάει τον θρύλο των ρινγκ έστω και λίγο; Μα, ποιος άλλος λοιπόν εκτός από το καμάρι των Φιλιππίνων, Manny Pacquiao!

Ο συγκεκριμένος fighter πλησιάζει τον Άλι, γιατί εκτός από σούπερ στο είδος του είναι και εξαιρετικός ως άνθρωπος. Ιδιαίτερα… ντελικάτος στην προσωπική του ζωή, συναισθηματικός και σχεδόν καθόλου προκλητικός. Επίσης, έχει καταφέρει μέσω του πράου χαρακτήρα του να γίνει το ένα και μοναδικό πρότυπο για τη νεολαία της πατρίδας του και όχι μόνο. Γι’ αυτό άλλωστε κατέχει και τιμητική θέση στα κοινά των Φιλιππίνων, καθώς ανήκει στην πολιτική οικογένεια και πάντοτε του ζητάνε άποψη για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της χώρας του…

Αγωνιστικά, ο “Pac-Man” έχει κερδίσει τα πάντα… Είναι μοναδικός που κατέχει οκτώ παγκόσμιους τίτλους σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες, ενώ έχει λάβει τον τίτλο του καλύτερου μποξέρ της δεκαετίας από τους αρθρογράφους πυγμαχίας των ΗΠΑ. Σημειώνεται, πως κατέχει επίσης τη διάκριση του καλύτερου… ένας με έναν πυγμάχου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι το νούμερο ένα στον κόσμο, καθώς το αντίπαλό του δέος, Floyd Mayweather είναι ο μοναδικός αήττητος αθλητής, μέχρι στιγμής…

Τα… παιδικά τα χρόνια!

Γεννηθείς στις 17 Δεκεμβρίου του 1978 ο Manny έζησε όμορφα παιδικά χρόνια, ήρεμα τουλάχιστον. Μπορεί ο πατέρας και η μητέρα του να χώρισαν όταν αυτός ήταν έξι ετών, παρ’ όλα αυτά αμφότεροι φρόντισαν να μεγαλώσουν με σωστές αρχές τα παιδιά τους.

Οι γονείς του μάλιστα φρόντισαν όλα τους τα παιδιά να σπουδάσουν… Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην περίπτωση του σπουδαίου αυτού πυγμάχου, ο οποίος κατόρθωσε μέσα από τη… βία τον ρινγκ να τελειώσει και το πανεπιστήμιο του, παίρνοντας το πτυχίο του πάνω στο μάνατζμεντ και τα οικονομικά.

Η σωστή ανατροφή του Pacquiao γίνεται ακόμη πιο εμφανής από τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει την πολυμελή οικογένειά του. Ο «Pac-man» έχει τέσσερα παιδιά και όπως δηλώνει ο ίδιος κατά καιρούς, βασικός του στόχος είναι οι απόγονοί του να βγουν σωστοί σαν χαρακτήρες πρώτα κι έπειτα να λάβουν την απαραίτητη μόρφωση, ώστε την κατάλληλη στιγμή από μόνοι τους να είναι σε θέση να στήσουν τις σωστές βάσεις για την προσωπική τους ζωή.

Σχέση αγάπης με την θρησκεία…

Ο Manny έχει… σημαδευτεί και από την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη θρησκεία. Όταν βρίσκεται εν μέσω προετοιμασίας προσεύχεται τρεις φορές την ημέρα, ενώ πριν από κάθε αγώνα μέσα στα αποδυτήρια, δεν κάνει το καθιερωμένο… ζέσταμα, αλλά και πάλι επιλέγει την προσευχή για οδηγό του.

Όταν τελειώνει τους αγώνες του… Χάσει ή κερδίσει επιστρέφει στην πατρίδα του όπου επισκέπτεται έναν συγκεκριμένο ναό στον οποίο προσεύχεται επίσης και ευχαριστεί τον Θεό που συνεχίζει να είναι υγιής.

Πώς αποφάσισε να γίνει πυγμάχος…

Ο τρόπος με τον οποίο ο Φιλιππινέζος αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας πυγμάχος είναι… οδυνηρός. Όντας ένας απλός ερασιτέχνης πυγμάχος σε ηλικία 14 ετών έχασε τον «κολλητό» του φίλο, που πέθανε στο ρινγκ και από τότε έκανε το… βήμα που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Μόλις στα 16 του κέρδισε τους πάντες και πολύ σύντομα οι Αμερικάνοι τον… ανακάλυψαν και σε συνδυασμό με τα σούπερ προσόντά του, τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα…