20/04/2024

«Κλαίει» ο Mayweather με Ρεάλ, Ρονάλντο και Μπέιλ!

Ο Μάνος Ναβροζίδης μπαίνει στο… χορό των εκατομμυρίων που λαμβάνει χώρα γύρω από τη μάχη του Floyd Mayweather με τον Saul «Canelo» Alvarez και επιχειρεί… προσεγγιστικά να σας «χαζέψει» με τα παρακάτω νούμερα.

Δηλώνω… άρρωστος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης και ικανοποιούμε σε… σατανικό επίπεδο, βλέποντας ότι το ρόστερ της αγαπημένης μου ομάδας απαρτίζεται από τους δύο πιο «ακριβούς» ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Gareth Bale, λοιπόν, και ο Criastiano Ronaldo κόστισαν στη «βασίλισσα» ούτε λίγο ούτε πολύ κάτι παραπάνω από 200.000.000 ευρώ! Αμφότερες οι δύο μεταγραφές κατά την μετουσίωση τους προκαλούσαν… ζαλάδα στους φιλάθλους, ενώ και τα συμβόλαιά τους φέρνουν επίσης ίλιγγο σε εμάς τους κοινούς θνητούς. 

Ο Ουαλός, χωρίς να συμπεριλάβουμε κάποια αναπροσαρμογή θα έχει να λάβει για τα επόμενα 6 χρόνια ένα ποσό της τάξεως των 60.000.000 ευρώ. Όσον αφορά τον Cristiano με πρόχειρους υπολογισμούς συμβολαίων και χορηγών ο Πορτογάλος… καθαρίζει για πλάκα κάτι παραπάνω από 20.000.000 ευρώ το χρόνο.

Κι όμως κάπου στις ΗΠΑ υπάρχει ένας πυγμάχος ο οποίος με το ετήσιο εισόδημα του Bale αγοράζει σε μία έξοδό του τις πιο ακριβές σοκολάτες, τα καλύτερα αυτοκίνητα, ένα σπίτι, ίσως και δέκα Rolex γι’αυτόν και τους αυλικούς του και πολλά ακόμα.

Ο λόγος φυσικά για τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή του κόσμου τον Floyd Mayweather! Άνοιξα όμως πολύ το θέμα και κάπου χάνεται η ουσία… Χθες, ανακοινώθηκε ότι η μάχη του «Pretty Boy» κόντρα στον νεαρό Saul «Canelo» Alvarez… έσπασε όλα τα ρεκόρ σχετικά με τις αγορές εισιτηρίων.

Τα… μαγικά χαρτάκια που πουλήθηκαν την επόμενη της κυκλοφορίας τους επέφεραν στην MAYWEATHER PROMOTIONS ό,τι παίρνει ο Ronaldo μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή 20.000.000 ευρώ! Κι όλα αυτά αγαπητοί μου fightsporters μέσα σε μία ημέρα…

Και συνεχίζουμε, αναφέροντας ότι και το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε επίσης ο Mayweather όταν αντιμετώπισε τον Oscar De La Hoya. Τότε η… μπάζα ακούμπησε τα 19.000.000 ευρώ.

Πανικός με τα εγγυημένα χρήματα!  

Σήμερα, επίσης, κατοχυρώθηκε από την επίσημη ομοσπονδία που καλύπτει τα… πρακτικά της παραπάνω μάχης και το πόσο που έχει να λάβει ο Mayweather από τη στιγμή που θα μπει στο ρινγκ και θα… χτυπήσει το καμπανάκι. 

Ας πούμε ότι ο Cristiano Ronaldo ξεκινάει σήμερα να… μετράει το συμβόλαιό του και για τα επόμενα δύο χρόνια, παίζοντας ασταμάτητα περίπου 120 με 150 αγώνες θα αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 40.000.000 ευρώ.

Ο Floyd μόνο με τη μάχη του κόντρα στον Canelo θα πάρει και δύο εκατομμύρια παραπάνω. Δηλαδή μέσες άκρες με νούμερα 42.000.000 ευρώ. Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μεξικανός, επίσης δεν θα βγει χαμένος αφού τα 10.000.000 του Bale, ετησίως, αυτός θα τα εξασφαλίσει εγγυημένα παίζοντας με τον «Money».

Θέλετε κι άλλα; 

Το πόσο που πλήρωσε ολόκληρος ο «κολοσσός» της Ρεάλ και για τον Bale και για τον Ronaldo, τα 200 που λέγαμε πριν, ο… αχώνευτος, αλλά… μάγκας επιχειρηματίας – πυγμάχος Floyd Mayweather τα πήρε απλά και μόνο (και εγγυημένα), παίρνοντας μεταγραφή από την HBO στην Showtime σ’ένα πακέτο που περιέχει πέντε αγώνες. Πέντε αγώνες που τους κανονίζει η Mayweather Promotions χωρίς καμία πίεση για το χρόνο και το χώρο.