18/04/2024

Καλό ταξίδι Ορέστη…

Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης

Η προσωπική μου γνωριμία με τον Ορέστη Κουγκάι έγινε πριν αρκετά χρόνια όταν αυτός λάμβανε από τον Νίκο Ποτουρίδη τη μαύρη ζώνη στο kickboxing κι εγώ μόλις ξεκινούσα…

Εξαιρετικός αθλητής, εκρηκτικός, δουλευταράς είχε αυτό που λέμε… άστρο! Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε η στιγμή ο Ορέστης να κάνει το βήμα παραπάνω κι έτσι μπήκε στην ομάδα του Γιώργου Γιδάκου και τους Spartan Warriors.

Όλοι όσοι μείναμε πίσω πραγματικά ελπίζαμε στο ταλέντο του «Λευκού Καρχαρία» μας… Άγρια χρόνια τότε το ίντερνετ και τα Μέσα να ενημερωθούμε για πολεμικές τέχνες ήταν ανύπαρκτα.

Ευτυχώς η Καλλιθέα ήταν και παραμένει μία γειτονία και από στόμα σε στόμα μαθαίναμε ότι ο Ορέστης τα πάει εκπληκτικά… Έτσι, όμως όπως μαθαίναμε τα κατορθώματα του, κάπως έτσι ενημερωθήκαμε και για την ασθένεια που άδικα ήρθε και τον βρήκε.

Η αλήθεια είναι πως από τότε έπαψα να μαθαίνω νέα… Τον ξέχασαν; Αναρωτιόμουν… Στον τρίτο και τελευταίο χρόνο όταν πια άνοιξε το fightsports.gr στο μυαλό μου φάνταζε αδιανόητο να μην καλέσουμε τον Ορέστη.

Το κάναμε… Κι αυτός μας τίμησε με την παρουσία του διότι εκτός από μαχητής και χαρισματικός αθλητής είχε και εξαιρετικά ευγενικό χαρακτήρα.

Αυτά τα λίγα από μένα για τον Ορέστη Κουγκάι ο οποίος σίγουρα από εκεί που βρίσκεται θα μας διδάσκει για πολλά χρόνια ακόμη τον ορισμό του πραγματικού μαχητή της ζωής.

Καλό Παράδεισο «Λευκέ Καρχαρία»