26/04/2024

Τρεις τρόποι να δυναμώσεις σαν τον Buakaw

Το Muay Thai είναι πραγματικά ένα πολύ σκληρό άθλημα, που οι απαιτήσεις του από το ανθρώπινο σώμα είναι μεγάλες. Πολλές φορές θα χρειαστεί να ξεπεράσεις τα όρια σου και για να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις, εκτός από τις τεχνικές και τα σπάρινγκ πρέπει να κάνεις γυμναστική. Δες παρακάτω τρεις τρόπους για το πως θα δυναμώσεις το σώμα σου. 


Κρατήσου μακριά από τα μηχανήματα γυμναστικής

Το σώμα σου είναι μία…μηχανή πολέμου. Μην το υποβάλλεις στην διαδικασία να δουλέψει πάνω σε μία μηχανή ακόμη. Μπορείς να κάνεις ελεύθερη γυμναστική για το σώμα σου, όπως πολλά είδη push ups που θα χτίσουν την δύναμη και την αντοχή. Όπως θα παρατηρήσεις οι thai fighters στην Ταϊλάνδη δεν έχουν υπερβολικά σώματα. Αν κάνεις βάρη επέλεξε επίσης τα ελεύθερα βάρη.

Επέστρεψε στα βασικά

Εκτός από σκιαμαχία, σάκο, και στόχους που δεδομένα πρέπει να κάνεις καθημερινά ακόμα κι αν είσαι σε υψηλό επίπεδο το σώμα σου πρέπει να είναι γερό και αντοχικό. Χτίσε την βάση σου με άρσεις θανάτου και squats που θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω.

Γενικότερα η Καλλισθενική γυμναστική είναι πολύ ωφέλιμη, καθώς η εκγύμναση με το βάρος του σώματος σου είναι η πιο εποικοδομητική. Καθίσματα, άλματα και έρπινγκ είναι μερικά tips που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου.

Κάνε αποθεραπεία

Σχεδόν σε κάθε άρθρο το αναφέρουμε. Η αποθεραπεία μετά την γυμναστική είναι το ίδιο βασική με το πρόγραμμα σου. Για να είσαι την επόμενη μέρα ντούρος και οι μύες και τένοντες να μην καταπονούνται θα πρέπει να κάνεις διατάσεις και κοιλιακούς μετά την προπόνηση. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην υποφέρεις και να επανέλθεις άμεσα στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Άλλες λύσεις, είναι η γιόγκα, το μασάζ, η κολύμβηση και η χειροπρακτική.