29/03/2024

Το Fightworld ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη και συστήνει την τέχνη των οκτώ άκρων

Η Ταϊλανδέζικη πυγμαχία γνωστή και ως Muay Thai κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλον τον πλανήτη από τις επιτυχίες των μαχητών στα μεγάλα ρινγκ του εξωτερικού. 


Ο Frank Grillo στο δεύτερο επεισόδιο του μαχητικού ντοκιμαντέρ Fightworld, ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη και συστήνει ένα από τα πιο σκληρά στυλ μάχης. Θα συναντήσει τον νεαρό Ιnseepayong από το Shor 5 Payak Gym που στα 17 του χρόνια έχει παίξει ήδη 100 αγώνες!

Αυτό είναι κάτι σύνηθες στην Ταϊλάνδη καθώς οι μαχητές αρχίζουν από πολύ νεαρή ηλικία τους αγώνες και φτάνουν στα 25 έτη έχοντας 200 αγώνες στο ενεργητικό τους. Είναι και ένας βασικός λόγος που σταματούν σχετικά νωρίς την καριέρα τους. Στο δεύτερο επεισόδιο θα δείτε τoν σημαντικό ρόλο του τζόγου στους αγώνες Muay Thai.

Οι μαχητές όσο κερδίζουν είναι χρήσιμοι για τα γυμναστήρια τους καθώς φέρνουν χρήματα. Αν κάνουν πολλές σερί ήττες τότε τους στερείται το δικαίωμα να παίζουν. Τα στοιχήματα ανεβαίνουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και συνήθως οι μαχητές ξεκινούν σε σχετικά αργό τέμπο ώστε να έχουν χρόνο οι gamblers να στοιχηματίσουν.

Όπως αναφέρουν οι μάρτυρες εκεί αν δεν υπήρχε τζόγος δεν θα υπήρχε κόσμος στα στάδια. Κι αν δεν υπήρχε κόσμος στα στάδια το Muay Thai δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα στην Ταϊλάνδη.

Ο Grillo εκτός από τον νεαρό Ιnseepayong  συνάντησε και τον Buakaw που θεωρείται θρύλος στην χώρα με τα επιτεύγματα του. Το πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο έχετε την δυνατότητα να δείτε στην πλατφόρμα του Netflix. Το Fight World κυκλοφόρησε πέντε επεισόδια και το Fightsports θα σας ξεναγήσει σε αυτά…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Getting to train and be taught by @buakaw1 in Thailand. Our first stop on our #fightworld journey. To say i was humbled is a gross understatement. The poetry of combat is mystery i will always chase. #FIGHTWORLD @netflix TODAY. 🥊🥊🥊🥊

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Grillo (@frankgrillo1) στις