29/03/2024

Συνεργασία ΕΟΜΤ με Ελληνική Ομοσπονδία Μουάι

Ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τη συνεργασία της ΕΟΜΤ με την Ελληνική Ομοσπονδία Μουάι.


Αναλυτικά: «Εγκαινιάζοντας μια νέα σελίδα στην πορεία μας, με όπλα πάντα την αξιοκρατία, τον αλληλοσεβασμό και την ευγενή άμιλλα, η Ελληνική Ομοσπονδία Μουαϊτάι (ΕΟΜΤ) ανακοινώνει την συνεργασία της με την Ελληνική Ομοσπονδία Μουάι και τον πρόεδρό της κ. Βαγγέλη Ξανθάκη. 

Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο του αθλήματός μας και την αναγνώριση ενός εντελώς νέου φορέα από την Γ.Γ.Α., ερχόμαστε εμείς οι δύο Ομοσπονδίες, που για πάνω από 2 δεκαετίες αγωνιζόμαστε για την διάδοση και καλλιέργεια του αθλήματος , που έχουμε μοχθήσει να γίνει γνωστό το άθλημα στον Ελλαδικό χώρο, διενεργώντας σεμινάρια, εξετάσεις khan, αθλητικές διοργανώσεις, που έχουμε στελεχώσει Εθνικές αποστολές, που έχουμε ανεβάσει τους Έλληνες αθλητές στο βάθρο των νικητών, να αντιπαραθέσουμε μια πορεία αξιόλογη και σοβαρή, που αντέχει στο χρόνο , με δεκάδες σωματεία – μέλη. 

Για μια ακόμα φορά αξίζει και χρειάζεται να αναφέρουμε όλους τους διεθνείς φορείς, υπό την αιγίδα των οποίων έγκεινται οι οικείες ομοσπονδίες μας: 

H Ελληνική Ομοσπονδία Μουάι(ΕΟΜ)είναι ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ΜuayThai (WMF) World MuayThai Federation,με θέση αντιπροέδρου, η οποία έχει αναγνωριστεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή Της Ταϊλάνδης ως το μοναδικό παγκόσμιο σώμα του MuayThai το 2004, επίσης και από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, καθώς και από όλους τους εμπλεκόμενους επίσημους φορείς του κράτους της Ταϊλάνδης.

Ιδρυτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας MuayThai αναγνωρισμένη από τους επίσημους φορείς της Τσεχικής Δημοκρατίας και της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΜuayThai(WMF)Ταϊλάνδη, με θέση αντιπροέδρου.
Αποκλειστικό μέλος της πρώτης Παγκόσμιας ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού MuayThai(International Amateur MuayThai Federation(IAMTF/IMTF) που ιδρύθηκε στην ιστορία της Ταϊλάνδης το 1995,μεχρι και σήμερα!

Ιδρυτές και αναγνωρισμένο μέλος της Γερουσίας Ταϋλάνδης επιτροπής Δασκάλων(ΚRU MUAY THAI ASSOCIATION) με έδρα την Ταϊλάνδη!
Επίσημο αναγνωρισμένο και αποκλειστικό μέλος από το ινστιτούτο Ταϊλανδέζικων πολεμικών τεχνών(Association Institute of Thai Martial Arts)A.I.T.M.A. με έδρα την Ταϊλάνδη το οποίο αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης, την Αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης και την τουριστική αρχή της Ταϊλάνδης!
Επίσημο αναγνωρισμένο μέλος από την Ασιατική ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Μουάι Τάι(MuayThai)F.A.M.A Federation of Muay Thai Association of Thailand, με έδρα την Ταϊλάνδη! 
Επίσημο αναγνωρισμένο μέλος από την Μ.Α.Τ. Μuay Thai Association of Thailand (Under patronage of the Royal Crown Κing Vajiralongkorn, με έδρα την Ταϊλάνδη.
Επίσημο αναγνωρισμένο και αποκλειστικό μέλος από το MuayThai Conservation Center Of Thailand (Department Of Physical Education)Tμήμα Φυσικής Αγωγής Ταϋλάνδης, με έδρα την Ταϊλάνδη το οποίο αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης, την Αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης και την τουριστική αρχή της Ταϊλάνδης!
Επίσημο αναγνωρισμένο και αποκλειστικό μέλος του Institute of Thai Arts and Culture ,και του Thai Culture Forum του Ηνωμένου Βασιλείου (U.K)το οποίο έχει την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, του Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης, την Αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης και της τουριστικής αρχής της, για την Ευρώπη.

Επίσημος εθνικός αποκλειστικός φορέας της NMGC- IMGC International Martial Arts Games Committee Διεθνείς επιτροπής πολεμικών τεχνών της Βόρειας Κορέας, αναγνωρισμένη από τις κρατικές αρχές της χώρας και την ολυμπιακή επιτροπή της Β.Κορέας.

Παράλληλα συνεργαζόμαστε με την International Society for the Culture and Arts(ISCA)η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση κουλτούρας και τεχνών όλου του κόσμου!

Η ΕΟΜΤ Μέλος της IFMA από την ίδρυση της ομοσπονδίας 1999 έως και το 2013.
Η ΕΟΜΤ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας European Pahuyuth Federation και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχουγιούτ, WPF (με τον όρο Παχουγιούτ αναφερόμαστε σε όλες τις παραδοσιακές ταϊλανδέζικες πολεμικές τέχνες muaythai, muay boran & krabi krabong). 
Η ίδια η WPF είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής, ICSSPE, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Unesco. 
Παράλληλα συνεργαζόμαστε με την European Muaythai League, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες αθλητές να κατακτήσουν μια θέση στους 8 καλύτερους Ευρωπαίους nak muaythai και την δυνατότητα να διεκδικήσουν τον Ευρωπαϊκό Τίτλο.

Νιώθοντας λοιπόν ευθύνη και σεβασμό προς όλους τους προπονητές και τους αθλητές μας, καλούμε τα μέλη μας και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σε μια εις βάθος συζήτηση, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12.00 – 14.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα, στην οδό Καραολή & Δημητρίου 36-44 Βύρωνας. 

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τον αγώνα μας.
Είμαστε μαχητές, συνεχίζουμε να μαχόμαστε!«