29/03/2024

Σταμάτης Μπιτάκος: Να τον αγαπάς ή να τον μισείς;..

efs-websitebanner-adv

Ο «Βασιλιάς… καταστρέφει» λέει ο κολλητός του Σταμάτη Μπιτάκου και τραγουδιστής της ραπ TNS και εμείς το παραλλάζουμε ελαφρώς και… ραπάρουμε δημοσιογραφικά «Ο Βασιλιάς… επιστρέφει».

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες του fightsports.gr τα τελευταία χρόνια είναι οι αποκλειστικές πληροφορίες. Μία τέτοια διαβάσατε και χθες το πρωί από τον καλό συνάδερφο Κίμωνα Οζζ. ο οποίος αποκάλυψε την μεγάλη επιστροφή του Σταμάτη Μπιτάκου στην ενεργό δράση για να… κλείσει την καριέρα του πάνω στο ρινγκ κόντρα στον Γερμανό Denis Oliwka.

Πολλοί θα σου πουν όταν τους αναφέρεις το οτιδήποτε για τον Μπιτάκο πως δεν παίζει καλό Thai, πως δεν είναι το ένα και πως δεν είναι το άλλο. Κανείς όμως δεν μπορεί να σου πει ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι fighter κατά την απλή πανέμορφη ελληνική λέξη μαχητής! Ό,τι κακό και να σου πουν για την τέχνη του Σταμάτη δίπλα θα ακούσεις σχεδόν πάντα να κολλάνε και το: «Εντάξει, δεν πέφτει όμως…»

Διάβασε ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ και ταξίδεψε

Αυτή είναι και η ωμή πραγματικότητα πως ο Μπιτάκος δεν πέφτει κι αν έπεσε λόγω αγωνιστικής αποχής σηκώνεται για να παίξει τον Ιούνιο το τελευταίο του παιχνίδι στο «No Limits». Αυτό που θα επιχειρήσει να κάνει ο Μανιάτης μαχητής είναι πραγματικά δύσκολο διότι έπειτα από τόσο καιρό αποχής off θα μπει ξανά στη διαδικασία της προετοιμασίας που εκτός από τη σωματική κούραση, αθλητές λένε πως η ψυχολογική είναι τόσο βαρύτερη που υπάρχουν μέρες που δεν θες να βλέπεις ούτε τη μάνα σου και τον πατέρα σου.

Top 5 πράγματα που δεν ξέρετε για τον Μοχάμεντ Άλι 

Εκτός όμως από την προετοιμασία ο Μπιτάκος πια έχει πάνω του και τη βαριά ευθύνη και τον τίτλο του σχολάρχη που είναι βαρύτερος απ’όλες τις ζώνες του κόσμου, γιατί; Διότι υπάρχουν άνθρωποι που εμπιστεύονται στον Σταμάτη το σώμα τους, την υγεία τους και τα παιδιά τους για να τους μάθει Muay Thai… Ρισκάρει όμως ο Μπιτάκος να «τσαλακώσει» την εικόνα του για να εκπληρώσει κάτι που χρωστούσε και στον εαυτό του αλλά και στους φανς είτε αυτούς που τον αγαπούν είτε αυτούς που τον μισούν… Να τελειώσει δηλαδή την καριέρα του όχι σαν δάσκαλος. όμως σαν ένας μαχητής πάνω στο ρινγκ.

erw1

Το πιο ταιριαστό… παρατσούκλι! 

Σαν nickname o Σταμάτης Μπιτάκος όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλέξει να είναι γνωστός σε Ελλάδα και κόσμο  σαν «Showman». Ούτε Stam o… αντεροβγάλτης, ούτε Stam ο… τρομερός, ούτε ούτε ούτε. Το πιο ταιριαστό παρατσούκλι λοιπόν σ’έναν μαχητή που ομολογουμένως στην Ελλάδα αδικήθηκε.

Σε πρώτη φάση ο Σταμάτης ήταν 100% ενεργός όταν τα μαχητικά αθλήματα δεν είχαν την τεράστια προβολή του σήμερα. Βγήκε στα κανάλια μίλησε αλλά δεν υπήρχαν τα Μέσα που θα σου έδειχναν ότι αυτά που έκανε ο Μπιτάκος στα media τα δικά μας στις ΗΠΑ τα έκαναν πριν εκατό χρόνια. Πολλοί κοινώς τον… έκραξαν για κάτι που άλλοι μαχητές στον πλανήτη πουλάνε για πολλά εκατομμύρια.

O θρύλος της πυγμαχίας που πολέμησε στην μάχη της Κρήτης 

Φανταστείτε τι θα γράφαμε εάν ο Conor McGregor έβγαινε με μία… κότα live σ’ένα κανάλι για να πικάρει τον Aldo όπως έκανε ο Σταμάτης για τον Ζαμπίδη. Θα γράφαμε τα καλύτερα… Ο Μπιτάκος τα είχε ακούσει τότε και παρότι ο αγώνας τελικά δεν κλείστηκε ποτέ ήδη αυτή η μάχη είχε ενδιαφέρον.

Στις μάχες του με Καπώνη και Χαχαμίδη είχε γίνει επίσης το έλα να δεις όσον αφορά την διάσταση της κόντρας που είχε φτιάξει ο Stam για να πάει μπροστά το παιχνίδι και πέραν των φίλων, γνωστών και των ολίγων φανς τότε. Ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθούν τα μαχητικά αθλήματα όχι πριν 4-5 χρόνια, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί ραγδαία, τότε δεν ήταν έτσι…

stam2

Παρεξηγημένος…

Ο «Showman» είναι παρεξηγημένο άτομο ως προς την εικόνα που έδωσε πριν από παιχνίδια. Εάν δεν το έκανε θα είχαν την ανάλογη προβολή; Μπα… Στο κομμάτι του promotion και του trash talking ο Μπιτάκος το’χει καλύτερα απ’όλους μέχρι στιγμής. Έχουν γίνει προσπάθειες από μαχητές, αλλά ακόμα τις εμφανίσεις με μαύρο γυαλί, τις ατάκες και το λίγο πιο… εξωτικό στυλ δεν το’χει συνεχίσει κανείς σωστά.

Σαν σήμερα: Tyson Vs Ruddock όπως λέμε… γκολ και ξύλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τη ζωή του Μπιτάκου έναν φαν μαχητικών αθλημάτων δεν τον ενδιαφέρει. Στον φαν που γουστάρει είτε δεν γουστάρει τον μαχητή αυτό ενδιαφέρει να μπει το παιδί αυτό στο ρινγκ και να κερδίσει ή να χάσει, ανάλογα με τι θα ικανοποιηθεί ο καθένας.

Σ’αρέσει το Muay Thai; Καιρός να ξεκινήσεις… Βρες το GYM που σου ταιριάζει

Όσον αφορά τον βίο και την πολιτεία του ο Σταμάτης δημόσια έχει δείξει την κλήση του προς τον Θεό. Άλλοι πάλι λένε ότι ο Μπιτάκος έχει βοηθήσει πολλάκις εξαρτημένα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία ψάχνοντας έτσι την απεξάρτηση… Ο ίδιος δε το’χει πει κάπου δημόσια κι αν το κάνει πραγματικά μπράβο του.

Αγωνιστικά επίσης ο Μπιτάκος για… λεφτά ή για κατηγορίες και κιλά με διοργανωτές και διοργανώσεις δεν έχει διαφωνήσει δημόσια πάλι. Παίζει λέει για τη δόξα και την πατρίδα του. Στην πρώτη δήλωση στα social media τόνισε πως δεν θα χάσει… δόξα και πως θα παίξει για την σημαία… πατρίδα.

Screenshot_32

Αυτά που μας αφορούν

Στο τι έχει πει στον καθένα και τι έχει κάνει ο Σταμάτης Μπιτάκος γιατί ακούσαμε αυτό και από κάποιον ειπώθηκε το άλλο δεν θα σταθούμε.

Έκανε γυριστή εναέρια αγκωνιά και… έχασε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αγωνιστικό κομμάτι που νοιάζει εμάς κι αυτούς που πραγματικά θέλουν να βλέπουν αγώνες είναι ότι δέκα χρόνια μετά στο «No Limits» του Ιουνίου θα δούμε έναν μαχητή να κλείνει την καριέρα του εκεί που την άρχισε αν και ο Stam είναι από τα 13 του χρόνια στα ρινγκ.

Θα αναρωτιόμαστε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται αγωνιστικά και φυσικά θα περιμένουμε πως και πως και την τότε συνέντευξη Τύπου που θα ετοιμάσει η Γεωργία Μπιτάκου, αλλά και μία που σίγουρα θα υπάρξει πιο πριν για να μιλήσει ο Μπιτάκος για την επιστροφή του και όχι μόνο…

Breaking News: Θέλουν McGregor Vs Diaz στο UFC 200!

Και για να το ελαφρύνουμε λίγο το θέμα, συμβουλευτικά σας προτείνουμε να το διαβάσετε ακούγοντας το καλύτερο intro που θα διαθέτει fighter και είναι του Σταμάτη Μπιτάκου: