27/04/2024

Σταμάτης Μπιτάκος: Καλή τύχη στον Ζαμπίδη, όλοι ξέρουν γιατί δεν ήρθε να παίξει μαζί μου!

Το 2017 ο Σταμάτης Μπιτάκος ανακοίνωνε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση μετά από μία πλούσια καριέρα και αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. 


Τον Stam the Showman θα τον αγαπήσεις ή θα τον μισήσεις, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της έντονης προσωπικότητας του και του καυστικού λόγου του. Ο Μπιτάκος έκλεισε την καριέρα του όχι με έναν εύκολο αντίπαλο αλλά με έναν από τους καλύτερους μαχητές στην χώρα, τον Φλοριάν Μάρκου, σε ένα άγνωστο στυλ για εκείνον, τις MMA.

Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει τον δρόμο και σε άλλους μαχητές, να δίνουν αγώνες ακόμα κι αν θεωρούνται αουτσάιντερ. Μετά την ανακοίνωση του Μιχάλη Ζαμπίδη, αναπόφευκτα το μυαλό όλων πάει στον Μπιτάκο.

Το Fightsports.gr επικοινώνησε με τον Thai Fighter που αρχικά έδωσε τις ευχές του στον Ζαμπίδη και μία συμβουλή για την συνέχεια.

«Καλησπερίζω το Fightsports και όλους τους φαν των μαχητικών αθλημάτων. Ναι με ενημέρωσαν ότι  o Ζαμπίδης γυρνάει στην ενεργό δράση και του εύχομαι καλή τύχη.

Ελπίζω να ακολουθήσει το παράδειγμα μου και να κλείσει την καριέρα του με ένα δυνατό ματς και με έναν δυνατό αντίπαλο όπως έκανα εγώ, για να καταφέρει να δώσει στον κόσμο το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει να δει και δεν είναι άλλο από ένα θεαματικό και σκληρό αγώνα με ένα αντάξιο αντίπαλο», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπιτάκου.

Για το ενδεχόμενο να παίξει με τον Ζαμπίδη στο άμεσο μέλλον ο Σταμάτης Μπιτάκος ήταν αρνητικός.

«Όσον αφορά το ερώτημά σας εάν θα με ενδιέφερε να παίξω τώρα με το Ζαμπίδη η απάντησή μου είναι αρνητική. Δεν με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο.

Αυτό έπρεπε να γίνει πριν μερικά χρόνια όταν μας έγινε η πρόταση και χωρίς κανένα σοβαρό λόγο, ο συγκεκριμένος αθλητής φέρθηκε τελείως αντιεπαγγελματικά και αρνήθηκε να κάνει τη δουλειά του όπως όφειλε».

Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος ξέρει γιατί δεν ήρθε να παίξει τότε μαζί μου και δεν χρειάζεται να λέμε πάλι τα ίδια πράγματα αυτά ανήκουν στο παρελθόν . Έχω πει αμέτρητες φορές ότι η δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο ring και να παίζουμε με όποιον επιθυμεί ο κόσμος, για να υπάρχει ενδιαφέρον και να γεμίζουν τα γήπεδα, βγαίνοντας κερδισμένοι όλοι, είτε κερδίζουμε εμείς είτε χάνουμε από έναν αγώνα και πάνω από όλα, να μένει ευχαριστημένος ο κόσμος, όπως γίνεται και στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο Stam the Showman.

Τέλος ο Μπιτάκος μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια.

«Στην συγκεκριμένη φάση που βρίσκομαι με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από το να παίξω έναν αγώνα με τον οποιοδήποτε, να προσπαθήσω με όποιο τρόπο μου ζητηθεί και από όποιο πόστο να βοηθήσω την Ελλάδα μας να ορθοποδήσει και να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Τον πατριωτισμό μου και το εθνικό μου φρόνημα τα έχω αποδείξει από μικρό παιδί ως πολίτης και ως πρωταθλητής.

Έχω κάποιες πολιτικές προτάσεις που εξετάζω τώρα μαζί με την ομάδα μου και σύντομα θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου ελπίζοντας ο κόσμος μου να με στηρίξει και σε αυτό το νέο μου εγχείρημα όπως έκανε τόσα χρόνια σε όλους τους αγώνες μου.

Έχω την ψυχή και τη δύναμη να υπερασπιστώ την πατρίδα μας που κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε.  Να είστε καλά όλοι ο Χριστός και η Παναγία να είναι δίπλα σας πάντα».