26/04/2024

Σταμάτης Μπιτάκος: «Είμαι μαχητής!»

Η στιγμή που ο Σταμάτης Μπιτάκος θα «γράψει» την επιστροφή του στην ενεργό δράση πλησιάζει. Μόλις μερικές εβδομάδες πριν το EFS στις 8 Οκτωβρίου στην «STS Arena» o Μανιάτης fighter θα κοντραριστεί με τον Denis Batrol σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί με παραδοσιακούς όρους Thai. Οι δύο αθλητές θα δέσουν τα χέρια τους με σκοινιά και δεν θα παίξουν όπως έχουμε συνηθίσει με γάντια…

Το fightsports.gr επικοινώνησε με τον «Showman» σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ο Μπιτάκος απαντάει σε κρίσιμα ερωτήματα όπως το γιατί αποφάσισε μετά από τρία χρόνια να μπει στην προετοιμασία και τις μάχες ξανά και αν αυτό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι; Κι αν δεν είναι θα έπαιζε με κάποιον Έλληνα όπως ο Καπώνης ή και νεότεροι του χώρου όπως ο Μπούκης, ο Βασιλειάδης ή ο Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μπεις στη δύσκολη διαδικασία της προετοιμασίας ενόψει αγώνα; Ήταν το ένστικτο του μαχητή ή ας πούμε το οικονομικό κίνητρο;

«Το κίνητρο για να γυρίσω στην ενεργό δράση σίγουρα ήταν η καλοπροαίρετη συνεχή πίεση των fan μου αυτά τα τρία χρόνια που είμαι μακρυά από τα ring, αλλά και το οικονομικό είχε και αυτό το ρόλο του ώστε να πω το μεγάλο ναι για την επιστροφή μου!»

Πώς επέλεξες να βάλεις πρώτο παιχνίδι μετά από τρία χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο, παίζοντας παραδοσιακό Thai γάντια;

«Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι είμαι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Ξέρουν ότι το μότο μου είναι όλα ή τίποτα. Το ρίσκο σίγουρα είναι μεγάλο, αφού το συγκεκριμένο στυλ είναι πολύ επικίνδυνο. Έπειτα από συναντήσεις με την ομάδα μου, συμφωνήσαμε ότι είμαστε έτοιμη για άλλη μία δύσκολη πρόκληση.»

Έχεις συμφωνήσει να δώσεις κι άλλα παιχνίδι ήδη ανεξαρτήτως αποτελέσματος;

«Υπάρχει συμφωνία για ακόμα ένα παιχνίδι, πέρα από αυτό στις 8 Οκτωβρίου, με επιφύλαξη όμως. Ο λόγος είναι γιατί θέλω να δω πως θα πάει το παιχνίδι της επιστροφής μου. Αν δω ότι το σώμα μου αντέχει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τότε ναι, θα συνεχίσω.»

Έλληνας μαχητής θα έπαιζε το συγκεκριμένο στυλ; Πχ ο Καπώνης πρώτα απ’όλα και έπειτα οι νεαροί Μπούκης, Βασιλειάδης, Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης. Θα μοιραζόσουν το ρινγκ μαζί τους;

«Ειλικρινά δε γνωρίζω αν θα έπαιζαν το συγκεκριμένο στυλ οι αθλητές που ανέφερες. Καλό θα ήταν να τους ρωτήσεις προσωπικά και να απαντήσουν οι ίδιοι. Έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και τώρα, ότι θα έπαιζα με οποιοδήποτε. Αρκεί βέβαια η οικονομική πρόταση να είναι σοβαρή!»

Ο Νάσος Αργυρόπουλος τι σου είπε όταν κάνατε την πρώτη κουβέντα για ενδεχόμενη επιστροφή;

«Ο Νάσος Αργυρόπουλος πέρα από δάσκαλος, είναι φίλος και αδερφός. Όταν λοιπόν του ανακοίνωσα, ότι σκέφτομαι να κάνω τη μεγάλη επιστροφή και ότι ήθελε αυτόν στην γωνία μου, με ρώτησε, ποια είναι τα κίνητρα που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Διαπίστωσε ότι η φλόγα του μαχητή υπάρχει ακόμα μέσα μου, συμφώνησε να το κάνουμε και από εκείνη την στιγμή είναι καθημερινά δίπλα μου.»

Μία εικόνα χίλιες λέξεις, αλλά δώσε μας συνοπτικά τι θα δει ο κόσμος το βράδυ του αγώνα; Τι είναι αυτό το τόσο διαφορετικό και εντυπωσιακό;

«Αυτό που θα δει ο κόσμος εκείνο το βράδυ θα είναι έναν Stam The Showman όπως δεν τον έχει ξαναδεί ποτέ. Μία μάχη που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του για πάρα πολλά χρόνια!

Πιστεύω ο συγκεκριμένος τρόπος που θα αγωνιστώ, χωρίς γάντια, μου ταιριάζει απόλυτα.

Ξυπνάει περισσότερο τον μαχητή που κρύβω μέσα μου και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι 100% εκρηκτικό. Σίγουρα αξίζει να έρθει ο κόσμος γιατί πραγματικά γράφουμε ιστορία, και σαν χώρα, αφού το συγκεκριμένο στυλ, εκτός Ταϊλάνδης, θα είμαι ο πρώτος Ευρωπαίος που θα τολμήσει να το κάνει, γιατί είδαμε πρόσφατα κάποια απαράδεκτα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ήταν ξεκάθαρη δυσφήμιση του αθλήματος. Το πραγματικό γεγονός γίνεται 8 Οκτωβρίου…»

Γιατί 500; Μας έχεις συνηθίσει να γεμίζεις γήπεδο… Γιατί επιλέχτηκε ένα σχετικά μικρό κοινό για πρώτη φορά;

«Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια παίζω μόνο σε γήπεδα και δόξα το Θεό πάντα είναι γεμάτα από κόσμο. Η δική μου δουλειά είναι να παίζω.

Από τη στιγμή που η πρόταση που μου έγινε από τους διοργανωτές ήταν σε χώρο 500 ατόμων και ικανοποίησε τις οικονομικές μου απαιτήσεις δε μπορούσα να πω όχι.

Η προσωπική μου άποψη θεωρώ την ιδέα άκρως πρωτοποριακή γιατί δίνετε η ευκαιρία σε 500 τυχερούς να δουν αυτό που λέμε face to face τους αθλητές να αγωνίζονται καθώς έμαθα ότι θα υπάρχει και ειδική μεταχείριση ώστε να νοιώθουν αυτό που λέμε VIP. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα οπότε μένει να δούμε.»

Στην ομάδα σου βλέπουμε Τιγκράν – Αρναούτη. Έχεις δουλέψει και την πυγμαχία σου για το συγκεκριμένο ματς;

«Με μεγάλη μας τιμή στην ακαδημία μας STS ACADEMY στο τμήμα της πυγμαχίας έχουμε δύο μεγαθήρια του είδους τον Μιχάλη Αρναούτη και Τιγκράν Ουζλιάν.

Αθλητές με τεράστια διεθνή καριέρα σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς επίσης και με συμμετοχή και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δε στο κρύβω ήταν ένα όνειρο ζωής να συνεργαστώ με τα παιδιά, είναι άξιοι σεβασμού απ όλους μας. Καθημερινά τους βλέπω στην ακαδημία και η βοήθεια που δέχομαι είναι τεράστια.

Σ’αυτό το σημείο θα ήθελα να πω προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Mike Αρναούτη καθώς άφησε πίσω τις καλοκαιρινές διακοπές και την ξεκούραση του για να με βοηθήσει στην πυγμαχία μου!»

Ο κύκλος σου… Οι πολύ κοντινοί σου άνθρωποι τι σου λένε για το comeback;

«Στην αρχή ήταν αρκετά διστακτικοί, ειδικά όταν τους είπα τον τρόπο που θα αγωνιστώ δηλαδή χωρίς γάντια. Έπειτα από συζητήσεις και αφού τους εξήγησα τους λόγους τους οποίους θέλησα να κάνω την επιστροφή μου το σεβάστηκαν, είναι δίπλα μου και με στηρίζουν καθημερινά.»

Κάτι προσωπικό για τους ανθρώπους που σε στηρίζουν; 

«Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου που με στηρίζει και με ανέχεται καθημερινά. Τον προπονητή μου Νάσο Αργυρόπουλο (NasCamp), τους μάνατζερ μου Δημήτρη Γατσέλο και Νάσο Παπαναστασίου με την εταιρεία Solutioners, τον γυμναστή μου Γιώργο Μπουγιούκο (Donkey Studio), τον χορηγό μου Ηλία Seven και την εταιρεία του RDX.

Τον πολύ καλό μου φίλο Αιμίλιο Γιατζόγλου που είναι χρόνια δίπλα μου με τα συμπληρώματα διατροφής QNT Greece, τον γιατρό μου Γιώργο Κακαβά (Fysiotek), τον μασέρ μου Στέλιο Βελκόπουλο (TRM), τον εργοφυσιολόγο μου Βαγγέλη Γεωργιλά (Lipolysis rsts), την διατροφολόγο μου Βασιλική Λιανίδη και τον Κωνσταντίνο Δαβιτίδη (Playsafe) για την κατασκευή της μασέλας μου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και το Fightsports.gr για την όμορφη συνέντευξη και όλους τους fans που ξέρω ότι θα έρθουν για άλλη μία φορά να με στηρίξουν στην πολύ δύσκολη μάχη που δίνω στις 8 Οκτωβρίου. Υγεία σε όλο τον κόσμο και ο Θεός πάντα δίπλα σε όλους μας.»