19/04/2024

Σεμινάριο Muay Thai και Muay Boran από τον Kru Γκίτσας Θεόδωρος

Σεμινάριο Muay Thai και Muay Boran θα παραδώσει ο Kru Γκίτσας Θεόδωρος το Σάββατο στις 9 Αυγούστου 2014 στο Κλειστό Στάδιο της Αμφιλοχίας.

Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Αθλητικός Σύλλογος «ΠΗΓΑΣΟΣ» Αιτωλοακαρνανίας με τον εκπαιδευτή του Muay Thai και Muay Boran κ. Τσούμα Γεώργιο, Τηλ.: 6982820980

Κάθε πολεμική τέχνη, όταν είναι αυθεντική και ολοκληρωμένη, απαρτίζεται από δύο κομμάτια, ξεχωριστά αλλά και ταυτόχρονα άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους. Έτσι και το Muay αποτελείται από την παραδοσιακή (Muay Boran) και την αγωνιστική του μορφή(Muay Thai).

Tο αγωνιστικό είναι η καθαρή εφαρμογή των τεχνικών στο ρινγκ, δηλαδή αυτό το οποίο ορίζουμε ως άθλημα και είναι πιο γνωστό στο ευρύ κοινό των πολεμικών τεχνών.Tο παραδοσιακό είναι πολύ πιο δύσκολο, έχοντας τεχνικές που είτε έχουν απαγορευτεί στο ρινγκ, είτε είναι πολύ δύσκολες στην εφαρμογή τους.Το αγωνιστικό είναι πιο εύκολο στη μάθηση, ενώ το παραδοσιακό είναι πιο χρονοβόρο.Η ολοκληρωμένη βέβαια μορφή του έγκειται στην εξάσκηση και των δύο.Στόχος του σεμιναρίου είναι η προώθηση του Muay Thai και του Muay Boran γενικά, μέσω της σύνδεσης πρακτικών εφαρμογών σε Τεχνικά Θέματα επιμόρφωσης, αναδεικνύοντας και αναπτύσσοντας παράλληλα τον σωστό τρόπο διδασκαλίας στο χώρο της εκπαίδευσης.