25/04/2024

Προπόνηση του Μάκη Αλευρά στο JaVien Muay Thai Camp

Ο δάσκαλος… δεν σταματά να μαθαίνει! Παρακολουθήστε βίντεο από την προπόνηση του Μάκη Αλευρά στο JaVien Muay Thai Camp, που βρίσκεται στο Phuket της Ταϊλάνδης και με το οποίο η ακαδημία Alevras Fight Club, της οποίας ο ίδιος είναι επικεφαλής προπονητής, διατηρεί στενές σχέσεις. Προπονητής του, σε αυτό το βίντεο είναι ο Kru Chai, 5 φορές πρωταθλητής του φημισμένου Lumpinee Boxing Stadium.

Στην ερώτησή μας όσον αφορά στην κούραση και στο υψηλό κόστος από τα επαναλαμβανόμενα ταξίδια επιμόρφωσης, αφού πέραν του JaVien Muay Thai Camp, η ακαδημία του διατηρεί εξίσου στενές σχέσεις και με το γυμναστήριο των παγκόσμιων πρωταθλητών του Kick Boxing, το πασίγνωστο Mike’s Gym, που βρίσκεται στο Amsterdam της Ολλανδίας, με σεμνότητα μας απάντησε:

«Ο δάσκαλος που σέβεται τον εαυτό του και τους μαθητές του πρέπει να μαθαίνει και να εξελίσσεται αδιάκοπα. Δεν μπορώ να βασίζομαι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ή σε ένα πρωτάθλημα Ευρώπης που κάποτε κατέκτησα. Οι εξελίξεις στις πολεμικές τέχνες, όσον αφορά στις προπονητικές μεθόδους, είναι ραγδαίες. Εάν επαναπαυθώ σε δάφνες του παρελθόντος θα είμαι παρωχημένος. Και δεν μπορώ να επιτρέψω να συμβεί αυτό τόσο για εμένα και το όνομά μου στον χώρο όσο, κυρίως, για τους μαθητές μου που με εμπιστεύονται και με τιμούν».