20/04/2024

Πέντε στοιχεία που έδωσαν την νίκη στον Dzhaniev και κατέστρεψαν τον Buakaw

Ένας αγώνας Τhai μπορεί να μοιάζει και σαν μία παρτίδα σκάκι, κι όταν ο ένας αθλητή υπολλείπεται εμπειρίας και ταλέντου από τον άλλον τότε θα πρέπει να επιστρατεύσει το στρατηγικό παιχνίδι. Η ήττα- σοκ του Buakaw από τον Khayal Dzhaniev θα είναι θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό στα μαχητικά πόρταλ. Πάμε λίγο να δούμε τι έκανε ο Ρώσος καλύτερα σε σχέση με τον Ταϊλανδό και από άσημος kickboxer έγινε θέμα συζήτησης για τους απανταχού φανς των μαχητικών.

Ανάποδη γκάρντ

Η ανάποδη γκαρντ του Ρώσου έδωσε ένα σπουδαίο πλεονέκτημα, που ο Buakaw δεν βρήκε τρόπο να το αντιμετωπίσει. Το φοβερό της υπόθεσης ήταν πως οι αγκώνες έβγαιναν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, καταλήγοντας στο κεφάλι του Ταϊλανδού. Ο Buakaw δεν κατάφερε να αμυνθεί.

Καλό footwork που θύμιζε πυγμάχο

Πολύ καλή κίνηση και χτυπήματα από τον Ρώσο. Η λύση για το straight παιχνίδι του Buakaw ήταν μία! Να αλλάζει γωνίες και να χτυπά. Το έκανε με εξαιρετικό τρόπο και έφθειρε τον αντίπαλο ο  Dzhaniev.

Ασταμάτητοι αγκώνες από όλες τις γωνίες

Το είχαμε δει να το κάνει με απόλυτο τρόπο ο Andy Ristie. Τώρα το υιοθέτησε ο Dzhaniev που τρεις γύρους έβγαζε αγκώνες από όλες τις γωνίες. Έσπαγε δεξιά ή αριστερά και έβγαζε καταπληκτικά χτυπήματα.

Καλό Clinching

Τον Buakaw περιμέναμε να υπερτερεί αλλά τις περισσότερες φορές ο Ταϊλανδός βρισκόταν στο καναβάτσο. Ο Dzhaniev Κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τα πιασίματα του κι όταν χρειάστηκε έδειξε πως έχει μυική δύναμη για να τον αντιμετωπίσει, διότι στο Clinching δεν παίζει ρόλο μόνο η τεχνική αλλά και η δύναμη.

Ατρόμητος και πεισματάρης ο Dzhaniev

Πείσμα και καρδιά. Δύο στοιχεία που μπορούν να σε βοηθήσουν όσο ένα καλό κροσέ ή λάκτισμα. Ο Ρώσος τα είχε και τα δύο, δεν έκανε πίσω στιγμή, δεν έδωσε χώρο στον Buakaw. Έξυπνο παιχνίδι διότι εφόσον δώσεις χώρο στον Ταϊλανδο κάνει πάρτι. Αξιόλογη η πυγμαχία και αγκώνες του rookie που για εμάς του έδωσε το 90% της νίκης.