23/04/2024

Μαλικούτης: «Στοιχηματισμός στα πρότυπα της Ταϊλάνδης για μεγαλύτερες αμοιβές»

H ενδιαφέρουσα πρόταση του Muay Thai Genius

Την πρόταση του για να έρθουν μεγαλύτερες αμοιβές για τους αθλητές που αγωνίζονται σε εγχώριες διοργανώσεις κατέθεσε δημόσια ο Γιάννης Μαλικούτης.

Ο έμπειρος thai fighter πρότεινε την ύπαρξη των bookers όπως στην Ταϊλάνδη, με τον νικητή να τα παίρνει όλα! 

«Για να υπάρξει επαγγελματικό κομμάτι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν και αμοιβές ανάλογες επαγγελματικού επιπέδου. Επαγγελματίας σημαίνει χρήματα και δυστυχώς τα έσοδα από τις διοργανώσεις με χορηγούς, εισιτήρια κτλ δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα χρήματα που δαπανούν οι αθλητές για την προετοιμασία τους.

Όμως επειδή το να αποδοκιμάζουμε είναι εύκολο αλλά το δύσκολο είναι να δίνουμε λύσεις, η πρόταση μου είναι να βάλουμε το στοίχημα στους αγώνες όπως γίνεται ακριβώς στην Ταϊλάνδη που τα Boxing Stadiums είναι το μόνο μέρος που κάποιος μπορεί να στοιχηματίσει νόμιμα.

Κατανοώντας ότι οι στοιχηματικές είναι απίθανο να δείξουν ενδιαφέρον τουλάχιστον στην αρχή, μπορούμε και πάλι να ακολουθήσουμε την συνταγή των επαγγελματικών σταδίων της Ταϊλάνδης όπου το στοίχημα γίνεται με bookers της διοργάνωσης (μια και δεν έχουμε στάδια), αλλά και μεταξύ των γυμναστηρίων.

Ο νικητής τα παίρνει όλα και μαζί με την αμοιβή των διοργανωτών θα υπάρχει ένα κίνητρο για τους αθλητές να μην σπάνε τα πόδια τους ή σκίζονται τσάμπα».