26/04/2024

Κάτια Τσοβγκάν: Να αυξήσω το σερί μου στο Xplosion

Φιλόδοξη, διαχυτική, μα πάνω απ’ όλα γεμάτη ενέργεια η Κάτια Τσοβγκάν μιλάει αποκλειστικά στο Fightsports.gr για την ερχόμενη πρόκληση του Xplosion, την ενδεχόμενη ρεβάνς με την  Έμι Κουγιουμτζόγλου και το μεγάλο της όνειρο προς… Ταϊλάνδη πλευρά.  Αναλυτικά η συνέντευξη:

Παίζεις ακατάπαυστα και έχεις ένα καλό σερί με εξαίρεση την αναμέτρηση με την Έμι. Θεωρείς πως το Xplosion είναι μία καλή ευκαιρία να μεγαλώσεις το σερί σου κι αν θα σε δούμε ξανά στο ρινγκ για μία ρεβάνς με την Έμι;

«Το σερί είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αγάπης για το άθλημα. Στους αγώνες δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και σαν νέα αθλήτρια του muay thai προσπαθώ να αποκτήσω όσο περισσότερες εμπειρίες για να γίνω καλύτερη.  Το Xplosion αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Είναι μια διοργάνωση γνωστή στο εξωτερικό  που σίγουρα θα συμβάλλει στο άνοιγμα που θέλουμε να κάνουμε  για αγώνες εκτός Ελλάδας.  Φυσικά και στόχος μου είναι να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις μου καθώς  και να αυξηθεί το σερί των επιτυχιών μου. Για τα παιχνίδια και τις ρεβάνς  μου δεν γνωρίζω κάτι , γιατί δεν είναι η αρμοδιότητα μου , αυτό το κομμάτι το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δάσκαλος μου Παύλος Καπώνης  και η ομάδα μου που τους εμπιστεύομαι απόλυτα».

Επειδή και για σένα όπως και για άλλους αθλητές δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στα κιλά σου από Ελλάδα θα επιδιώξεις να πάρεις αγώνες εκτός συνόρων ίσως σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή στην Ταϊλάνδη;

«Η αλήθεια είναι ότι η κατηγορία μου ( 45-48 κιλά )  είναι αρκετά δύσκολη στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να  παίζω σε μεγαλύτερη κατηγορία (-50 κιλά) μόνο και μόνο  για να μπορέσω να αποκτήσω εμπειρίες που είναι πολύτιμες για την αγωνιστική μου πορεία.  Οι αγώνες στο εξωτερικό, είναι και θα είναι πάντα μέσα στις επιδιώξεις μου , γιατί συναντάς πολυδιάστατους αθλητές και κάθε αγώνας είναι ένα πολύτιμο μάθημα .  Όσο για την  χώρα του Muay Thai, την Ταϊλάνδη, είναι ένα όνειρο που σύντομα θα το πραγματοποιήσω».

Τι γνωρίζεις για την αντίπαλο σου κι αν θεωρείς πως θα έχεις εύκολο ή δύσκολο έργο;

«Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός και έχεις τους κινδύνους του. Δεν θεωρώ κανέναν αγώνα μου εύκολο, δεν υποτιμώ κανέναν αντίπαλο. Είναι ένας αγώνας που όλα μπορούν να συμβούν. Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι η Kyle Helleur έχει καλές βάσεις γιατί  προέρχεται  από μια πολύ καλή και δυνατή σχολή της Αγγλίας,  το Semtex Gym,  αλλά μην ξεχνάμε ότι κι εγώ είμαι από το Diamond Camp . Ανήκω σε μια δυνατή ομάδα, που την διακρίνει η τεχνική της και ο σεβασμός στο άθλημα».

Είσαι ανοικτή και σε αγώνες kick αν δεν βρίσκεις αντιπάλους στο muay Thai ή αγωνίζεσαι αποκλειστικά στο στυλ σου;

«Αν είχα την δυνατότητα επιλογής τότε δεν θα άλλαζα ποτέ το στυλ μου, το λατρεύω.  Αλλά για να μπορέσω να έχω μια συνεχή και σταδιακή βελτίωση κι όπως είπαμε και πριν δεν υπάρχουν  –δυστυχώς –  αντίπαλοι στην κατηγορία μου, είναι απαραίτητο να κατεβαίνω σε αγώνες, επαγγελματικούς ή ερασιτεχνικούς, ώστε να αυξάνω τις εμπειρίες μου. Αυτός είναι ο τρόπος για να κατακτήσω τους στόχους μου.  Με κάθε αγώνα έρχομαι λιγάκι πιο κοντά σε αυτούς, είτε αυτός είναι Thai ή Kick, οι εμπειρίες είναι το ζητούμενο και οι αθλητές είναι εξίσου δυνατοί και στα άλλα στυλ. Το Muay Thai όμως είναι το πάθος μου».

Υ.Σ .  Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας καλό καλοκαίρι  σε όλους με πολύ διάθεση και χαμόγελο!