29/03/2024

Η τρομερή ιστορία ενός Βρετανού, που βρέθηκε στις φυλακές της Ταϊλάνδης και έγινε πρωταθλητής

Την ταινία «A Prayer Before Dawn» σας έχουμε συστήσει παλαιότερα, στο Fightsports.gr, και προβάλλετε στις 3 Αυγούστου στην Ελλάδα. 


Πρόκειται για την ιστορία ενός Βρετανού που κατέληξε για 2,5 χρόνια στις φυλακές της Ταϊλάνδης και στην συνέχεια έγραψε το ομώνυμο βιβλίο που σάρωσε!

Η φυλακή Klong Prem στην Ταϊλάνδη δεν είναι το καλύτερο μέρος που μπορείς να βρεθείς. Βία, αγριότητα, ψυχρό αίμα, είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν. Ο Billy Moore δεν ήταν και το «καλύτερο παιδί» στην Αγγλία. Όταν αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη, βρέθηκε μπλεγμένος με ναρκωτικά, αλλά ο λόγος που κατέληξε στην φυλακή ήταν όταν έκλεψε ένα κινητό.

Ένα κινητό του στοίχισε τρία χρόνια από την ζωή του, στα έγκατα της γης. Έμοιαζε με θανατική καταδίκη και οι μέρες δεν περνούσαν. Στο βιβλίο του αποτυπώνει την βαρβαρότητα που συνάντησε με ένα περιστατικό.

«Την πρώτη νύχτα κοιμόμουν στο πάτωμα, σε ένα κελί με 70 ανθρώπους και ένα νεκρό σώμα!Καθημερινά έβλεπα σκηνές βίας. Δολοφονίες, βιασμούς, που συχνά διαπράττονταν από τους ίδιους τους φρουρούς.  

Ένα νεαρό παιδί τρέχει στους διαδρόμους. Το πρόσωπο του ήταν γεμάτο τρόμο. Γύρισα το κεφάλι μου και τότε πέρασε από μπροστά μου ένας άλλος κρατούμενος με μία μεταλλική καρέκλα. Τον χτυπούσε μέχρι να ξεψυχήσει και κανείς δεν έκανε τίποτα γι’αυτό», αναφέρει.

Ο Billy άλλαξε αρκετές φυλακές. Μία από αυτές έφερε το όνομα Hilton. Ζούσε μέσα την τραγική ειρωνεία, σε όλο της το μεγαλείο. Η μόνη του λύση για να επιβιώσει ήταν να μάθει thai.

Ήταν ένας τρόπος που ίσως του εξασφάλιζε την επιβίωση του. Η επιστροφή του μετά από 2,5 χρόνια στην Αγγλία, για να εκτίσει την ποινή του τους τελευταίους οκτώ μήνες, φαινόταν βάλσαμο για εκείνον.

Στην ταινία που θα δείτε αλλά και στο βιβλίο που μπορείτε να προμηθευτείτε αναλύει πως μυήθηκε στην πολεμική τέχνη που του έσωσε την ζωή σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση.

Με το μυαλό του στην απελευθέρωση, πάλεψε στις πιο σκληρές αρένες των φυλακών για να επιβιώσει και κέρδισε με τις γροθιές του το δικαίωμα στην ζωή.