28/03/2024

Δημήτρης Τάνκας: H περιπέτεια της Αμυγδαλέζας, το πρόβλημα υγείας και η επιστροφή!

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα είναι ο Δημήτρης Τάνκας που κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να παίξει 45 αγώνες σε thai και kickboxing.


O «Tank» το 2014 πέρασε μία σοβαρή περιπέτεια που αφορούσε την παραμονή του στην Ελλάδα. Σε μία επιχείρηση της αστυνομίας, βρέθηκε χωρίς χαρτιά με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο αλλοδαπών.

Ο Τάνκας είχε Αλβανική ιθαγένεια ωστόσο δεν είχε διευθετήσει εγκαίρως τα χαρτιά του, παρά το ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, έχει αγωνιστεί σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και ανδρώθηκε στην χώρα μας. Το αλλοδαπών θεώρησε πως τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά και όρισε την απέλαση του Τάνκα με αποτέλεσμα να τον στείλουν προσωρινά στην  Αμυγδαλέζα.

«Όταν έφτασα στην πύλη της Αμυγδαλέζας, δεν περίμενα  για το τι ακριβώς θα συναντήσω. Υπήρχαν άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα από μένα, μέναμε σε κοντέινερ τα οποία ήταν βρώμικα. Σε μία στιγμή ζήτησα χλωρίνη για την υγιεινή μου, όμως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν μου έδιναν υπό τον φόβο να μην το πιει κάποιος και αυτοκτονήσει! Ήταν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης με άθλιες συνθήκες και εγώ ήμουν μόνος έξι μέρες σε ένα χαώδες σκηνικό.

Στο μεταξύ έγιναν κάποιες προσπάθειες από την οικογένεια μου ώστε να βγω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες και ψυχολογικά και σωματικά.

Την πέμπτη μέρα με ενημέρωσαν πως θα μπορούσα να βγω την επόμενη. Ένα οικείο πρόσωπο σε επισκεπτήριο που διαρκούσε 5 λεπτά μου είπε πως κάνουν το παν για να βγω σύντομα.

Την έκτη μέρα περίμενα στην πύλη από τις 9:00 το πρωί, καταβεβλημένος σωματικά και ψυχολογικά. Η ώρα περνούσε και το σήμα δεν ερχόταν για να με βγάλουν και είχα απογοητευτεί. Τελικά με άφησαν στις 19:00 το απόγευμα. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να γυρίσω στο σπίτι μου και να κάνω μπάνιο.

Έκανα στην συνέχεια εξονυχιστικές εξετάσεις καθώς οι συνθήκες διαβίωσης ήταν τραγικές για όλους μας όχι μόνο για μένα. Υπήρχαν εκεί μέσα άρρωστοι άνθρωποι που ήταν έγκλειστοι 18 μήνες»!

Photo: Sportsclick

Αφού ξεπέρασε την σοβαρή περιπέτεια και τον κίνδυνο της απέλασης επέστρεψε στους αγώνες και μας εξιστορεί ένα αστείο γεγονός που συνέβη σε παιχνίδι που αγωνίστηκε.

«Σε έναν αγώνα χρειάστηκε να κάνουμε νοήματα με τον αντίπαλο καθώς έσταζε η στέγη και είχε γεμίσει η μία γωνία του ρινγκ νερό. Ένιωθα πως βρίσκομαι στην Ταϊλάνδη. Παίζαμε στις τρεις γωνίες του ρινγκ καθώς στην τέταρτη υπήρχε κίνδυνος να γλιστρήσουμε. Αυτό το γεγονός μου έχει μείνει στην μνήμη ως μία εμπειρία που μου αρέσει να θυμάμαι και μου απέδειξε πως αγωνίζομαι με πάθος γι’ αυτό που αγαπάω ανεξάρτητα από τις συνθήκες».

Ένα πρόβλημα στο πόδι που είχε από μικρή ηλικία έγινε πιο έντονο όσο περνούσε ο καιρός μέχρι το 2015 όπου ο γιατρός του είπε ότι έχει φλεβική ανεπάρκεια στο αριστερό του πόδι. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται χειρουργείο το οποίο θα κάνει τους επόμενους δύο μήνες.

«Το πρόβλημα αυτό δεν είχε να κάνει με την αγωνιστική μου δραστηριότητα αλλά είναι κάτι που μπορεί να προκάλεσε ο οργανισμός μου. Θα κάνω το χειρουργείο και θα χρειαστώ αποθεραπεία δύο μηνών. Είναι κάτι δύσκολο για έναν αθλητή που το αντιμετωπίζει. Εκεί που αγωνιζόμουν συνέχεια τώρα θα χρειαστεί να είμαι σε μερική ακινησία για κάποιο διάστημα».

Σήμερα ο Δημήτρης Τάνκας αναμένει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και ευελπιστεί να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του, και να επανέλθει στο ρινγκ.

«Έχω σκοπό να μπω στις αρχές του 2019 ξανά σε αγωνιστική δράση. Πέρα από το πρόβλημα υγείας, θα πρέπει το σώμα να δυναμώσει ξανά, και είναι δύσκολο όπως γνωρίζετε, αν είσαι εκτός δύο χρόνια, να μπεις πάλι σε αγωνιστικό ρυθμό. Όμως είμαι αποφασισμένος και όσο υπάρχουν εμπόδια στην πορεία μου τόσο πεισμώνω και θέλω να ανέβω ξανά στο ρινγκ και να δώσω την ψυχή μου». 

Ο Τάνκας είναι 21 ετών έχει στο ενεργητικό του 45 αγώνες, με 30 νίκες στο βιογραφικό του και εμπειρίες από μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα όπως το No Limits, The Battle, Scorpion, Versus, Χplosion.

Κεντρική photo: Sportsclick