20/04/2024

Γ. Μουζακίτης: «Στόχος μου να κερδίσω τον παγκόσμιο τίτλο!»

Ο 15χρονος Γιώργος Μουζακίτης είναι έτοιμος να αποδείξει το XPLOSION της Κέρκυρας γιατί θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Muay Thai στην Ελλάδα. Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων της IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο, αυτή τη φορά παίζει για τον παγκόσμιο επαγγελματικό τίτλο XFS junior ενάντια σε έναν επίσης ταλαντούχο και νεαρό Βρετανό μαχητή. Δείτε την συνέντευξή του στο fightsports.gr

Γιώργο καλώς σε βρήκαμε στο fightsports.gr ! Σε λίγες μέρες παίζεις στο Xplosion για ένα παγκόσμιο τίτλο. Πως πάει η προετοιμασία μέχρι στιγμής;

Η προετοιμασία πάει τέλεια, είμαι έτοιμος να δώσω μία δυνατή μάχη.

Παρότι είναι σχετικά μικρός ακόμη έχεις αρκετά χρόνια στην πλάτη σου στις πολεμικές τέχνες έτσι; 

Το πρώτο μου άθλημα ήταν το Τζούντο σε ηλικία 5 ετών στην Αγγλία. Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα με την οικογένειά μου ξεκίνησα το Muay Thai με τον πατέρα μου! Η μεγαλύτερή μου επιτυχία ήταν όταν έπαιξα στην Ταϊλάνδη 9 χρονών και νίκησα με νοκ άουτ στον 4ο γύρο.

Πριν από λίγους μήνες πήρες το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο παίδων στο MT. Συγκρίνεις αυτόν τον τίτλο με τo μετάλλιο; Σε αγχώνει περισσότερο αυτός ή είσαι πιο χαλαρός στο XPLOSION?

Αυτός ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός για μένα, πιστεύω ότι με αγχώνει περισσότερο γιατί παίζω στην έδρα μου αν και δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το παγκόσμιο της IFMA ( σ.σ. International Federation of Muaythai Amateur)

Τί να περιμένει από εσένα ο κόσμος στο XPLOSION; 

Ο κόσμος να περιμένει ένα αγώνα δυνατό και τεχνικό που πιστεύω δεν θα καταλήξει στους κριτές! Στόχος μου είναι να κερδίσω την παγκόσμια ζώνη!

Μετά το XPLOSION τί;

Αν όλα πάνε καλά θα ήθελα να παίξω και στο Enfusion!

Σε ευχαριστούμε για την συνέντευξη!

Ευχαριστώ το fightsports.gr για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον σας!