19/04/2024

Γιάννης Μπούκης: Παίζω με Κακουμπάβα και Μάρκου εφόσον μου ζητηθεί

Ανοιχτός σε όλες τις προκλήσεις είναι ο Γιάννης Μπούκης που δεν λέει «όχι» για μάχες με κορυφαία ονόματα της κατηγορίας των 70 κιλών, όπως ο Μάρκου και ο Κακουμπάβας. 


Λίγες μέρες πριν την μεγάλη μάχη στις 27 Μαϊου, ο Έλληνας πρωταθλητής μιλάει στο Fightsports.gr για τον αντίπαλο του Pyotr Nakonechnyi στην Τσεχία, τους εγχώριους αγώνες και το ενδεχόμενο να μπει στο κλουβί και να παίξει ΜΜΑ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Παίζεις με έναν αθλητή που έχει υψηλές παραστάσεις. Ποιο θα είναι το όπλο σου απέναντι του και τι γνωρίζεις για τον τρόπο παιχνιδιού του; 

Ο αγώνας μου στην Τσεχία είναι υψηλών απαιτήσεων αφού αγωνίζομαι στο main event της βραδιάς με έναν πολύ έμπειρο αντίπαλο για τον Πανευρωπαϊκό Τίτλο της WKU στα 70 κιλά.

Ανοίγουν νέες πόρτες εφ’ όσον η διοργάνωση είναι μεγάλη και πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω μας! Ο αντίπαλος μας έχει πυγμαχικό background και μεγάλη εμπειρία, σκληρός και ανθεκτικός.

Έχουμε φτιάξει συγκεκριμένη στρατηγική με τον δάσκαλο μου αφού για να κερδίσεις αγώνες σε υψηλό επίπεδο δεν πάμε στο περίπου αλλά με στρατηγική.

Τα 5 τρίλεπτα θέλουν σωστή διαχείριση και εμπειρία και είμαι ένας αθλητής που αγωνίζεται πιο συχνά σε αυτό το μοτίβο! Έχουμε ακονίσει όλα τα χτυπήματά μου στην προετοιμασία ώστε όταν θα κάνει το λάθος να έρθει και το νοκ αουτ.

Δουλεύουμε στο νοκ αουτ αφού ήδη ξέρετε πως το νοκ αουτ το δουλεύεις στην προπόνηση κατά κύριο λόγο και δεν είναι απλά ένα τυχερό χτύπημα.

Υπάρχουν κάποιοι αθλητές στην Ελλάδα, όπως ο Μάρκου ή ο Μελέτης Κακουμπάβας που θεωρούνται οι κορυφαίοι. Έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις; Θα ήθελες να αγωνιστείς μαζί τους;

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αθλητές που θεωρούνται κορυφαίοι. Δεν θα μείνω στους συγκεκριμένους αθλητές αλλά θα σου πώ πως είμαι έτοιμος να παίξω με οποιοδήποτε παίκτη αποφασίσει ο δάσκαλος μου να αγωνιστούμε και να τον κερδίσω.

Με τον δάσκαλο ήρθαμε για να φέρουμε την νέα εποχή στο Κ-1, το σύγχρονο kick boxing και όχι αυτά που έχετε συνηθίσει. Δουλεύουμε καθημερινά και ασταμάτητα και χτίζουμε πάνω σε αυτό.

Οπότε ναι θα έπαιζα με οποιονδήποτε ένιωθε έτοιμος να ανέβει πάνω στο ρινγκ και να παίξει μαζί μου 5 τρίλεπτα. Και πραγματικά παίζω με όλους. Δεν το λέω απλά.

Όταν θες να λέγεσαι πρωταθλητής δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως είσαι ο καλύτερος. Και είμαι εδώ με την ομάδα μου για να σας διώξουμε μακριά αυτές τις αμφιβολίες.

Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τους αγώνες ΜΜΑ. Έχεις σκεφτεί μία τέτοια προοπτική; Έχεις κάνεις προπονήσεις στο έδαφος ποτέ;

Το ΜΜΑ έχει ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Εγώ προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στο Kick Boxing και θέλω σε αυτό να κάνω καριέρα. Το να παίζεις λίγο Kick Boxing λίγο ΜΜΑ λίγο πυγμαχία και δεν ξέρω τι άλλο δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς σε έναν συγκεκριμένο στόχο και δείχνει πως δεν έχεις στρατηγική στους αγώνες που επιλέγεις.

Απλά μπαίνεις και παίζεις. Ο δάσκαλός μου έχει στρατηγική στους αγώνες μας και πάμε κάθε φορά ένα βήμα πιο πάνω. Οπότε είμαστε συγκεντρωμένοι στην καριέρα μας στο Kick Boxing προς το παρόν.

Μπορεί στο μέλλον να αποφασίσουμε να κάνουμε στροφή σε κάποιο άλλο μαχητικό άθλημα και τότε να με δείτε να παίζω είτε ΜΜΑ είτε πυγμαχία. Υπάρχουν αυτές οι εκδοχές αλλά δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα. Έχουμε μια κορυφή να κατακτήσουμε. Την κορυφή του Kick Boxing.

Photo:Taffpictures