25/04/2024

Απάντηση Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουάι σε δημοσίευμα

Την απάντηση της σε σχετικό δημοσίευμα απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Μουάι δια μέσου του προέδρου κύριου Βαγγέλη Ξανθάκη.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται στην διεξαγωγή ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Μuay Thai ως κλάδου άθλησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ (ΠΟΚ) ενώ ο κύριος Ξανθάκης με σχετική επιστολή αποσαφηνίζει πως το Muay Thai δεν είναι κλάδος άθλησης της ΠΟΚ, αλλά άθλημα και πως η ΠΟΚ έχει επισήμως αναγνωριστεί και έχει γίνει αντιληπτή η σχέση με το Kickboxing και η διαφορά με το Muay Thai.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή καθώς και την σχετική απάντηση στις 11 Ιουλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την Ελληνική Ομοσπονδία Μουάι.

«Μετά την δημοσίευση της αφίσας στο fightspors.gr για τους αγώνες (17/12/2016) Muay Thai, κατά την οποία φαίνεται ότι το Muay Thai είναι κλάδος άθλησης της ΠΟΚ, σας ενημερώνουμε-διότι προφανώς δεν το γνωρίζετε ότι:

α) το Muay Thai δεν είναι κλάδος άθλησης μα άθλημα και

β) η ΠΟΚ έχει επισήμως αναγνωριστεί και έχει γίνει αντιληπτή η σχέση της με το Kickboxing και άρα η διαφορά της με το Muay Thai.

Σας ενημερώνουμε ότι η διαφοροποίηση του Muay Thai ως άθλημα με το kickboxing ως κλάδο άθλησης είναι κάτι που μετά από πολύ κόπο και αγώνα πέτυχε η Ομοσπονδία μας, οπότε οι αθλητές αυτής της μαχητικής τέχνης κατανόησαν, όπως ο κόσμος, ότι το Muay Thai είναι αυτόνομο άθλημα και δεν ανήκει πουθενά, κατά τις προηγούμενες συνεχείς επίσημες τοποθετήσεις της ΓΓΑ.»

epistoli-genikis-grammateias-athlitismou-stin-hmf
Επιστολή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την Ελληνική Ομοσπονδία Μουάι

hellinic-muay-thai-federation

hellenic-muay-thai-federation-logo