26/04/2024

Αντώνης Πολυχρόνης: Έφτασα κοντά στον θάνατο και με έσωσαν τα μαχητικά!

Τον δεύτερο αγώνα του στο No Limits έδωσε ο Αντώνης Πολυχρόνης που έχει πετύχει το 2 στα 2. Ο αθλητής του Σταμάτη Μπιτάκου μετά την χθεσινή καλή του εμφάνιση αφηγείται στο Fightsports.gr πως ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας που τον έφτασε κοντά στον θάνατο και ποια ήταν η συμβολή του δασκάλου για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Άντώνη πέτυχες μία σπουδαία νίκη σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως το No Limits. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και μέχρι που πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις;

«Θέλω να δουλέψω σκληρά ακόμα πιο πολύ για να μπορέσω να προσφέρω θέαμα και να παίξω με τους καλύτερους. Το που μπορεί να φτάσει κανείς, το ξέρει μόνο ο μεγαλοδύναμος».

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Τσατσάι, ευχαριστήσες τον Σταμάτη Μπιτάκο, που σε έσωσε από τον θάνατο, όπως ανέφερες χαρακτηριστικά. Με ποιο τρόπο σε βοήθησε ο Σταμάτης;

«Αρχικά δεν πίστευα ποτέ ότι το είδωλο που έχεις από μικρός μπορεί να φτάσει η στιγμή που θα τον έχει και δάσκαλο. Είναι ο μέντορας μου μέσα και έξω από το ρινγκ. Πριν από αρκετό χρονικό διάστημα, αντιμετώπισα ένα πολύ σοβαρό συμβάν με την υγεία μου, που επί των πλείστων με καθήλωσε για αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα μου απαγόρευαν κάθε δραστηριότητα, αφού έφτασα μέχρι την σκιά του θανάτου. Ο δάσκαλος μου με βοήθησε να σταθώ και πάλι στο ύψος μου και να πιστέψω σε μένα. Να δω την ζωή ξανά μέσα από αυτό που ήθελα να κάνω από μικρός».

Το Thai στην Ελλάδα είναι εξελισσόμενο και σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, υπάρχουν μπόλικοι μαθητές με ταλέντο. Βλέπεις να έρχονται καλύτερες μέρες κατά την γνώμη σου;

«Αν αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και συσπειρωθεί η παλιά με την νέα γενιά θα μπορέσουμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, για το καλό του χώρου μας».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα σοβαρά στην καθημερινότητα τους; Πως θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν οι πολεμικές τέχνες;

«Στα παιδιά που παλεύουν τις δυσκολίες της ζωής, θέλω να τους πω να ξεπερνάνε τα εμπόδια, έχοντας πίστη στους εαυτούς τους, να θυμούνται ότι τα προβλήματα, τα σηκώνουν πάντα οι δυνατοί άνθρωποι, με πίστη, δύναμη και θέληση, βγαίνεις πιο δυνατός, στον αγώνα με την ζωή.

Οι πολεμικές τέχνες βοηθάνε στην καθαρότητα του μυαλού, του πνεύματος και του σώματος.Βλέπεις κάθε φορά ότι μπορείς να ξεπεράσεις τα όρια σου. Μέσα από τις πολεμικές τέχνες κοιτάς από άλλη οπτική γωνία τα προβλήματα και ξεπερνάς τα εμπόδια».