20/04/2024

Αναγνώριση του Muay Thai από την ΔΟΕ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αναγνωρίζει προσωρινά το Muay Thai. Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο του Μιχαήλ Χριστοδούλου, εκπρόσωπου της Korea Thai Boxing Association  και μέλος της World Muay Thai Consul.


Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Muay Thai (IFMA) αναγνωρίστηκε προσωρινά από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Το σωματείο έγινε δεκτό μετά από μια συζήτηση κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ. Το επιτυχημένο αυτό σωματείο θα χρηματοδοτηθεί με $ 25.000 (£ 20.000 / € 23.000) από την ΔΟΕ ώστε να αναπτυχθεί και να γίνει ισάξιο μέλος του Συνδέσμου ΔΟΕ Αναγνωρισμένων Διεθνών Ομοσπονδιών (ARISF).

Επίσης θα μπορέσει να λάβει επιπλέον χρηματικά ποσά για το αντί-ντόπινγκ και άλλα αθλητικά έργα. Η υπαγωγή είναι προσωρινή του και μπορεί διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια, θα γίνει τακτικό μέλος μόνο μέσο της Σύνοδο της ΔΟΕ – που η επόμενη θα γίνει στην Λίμα το Σεπτέμβριο του 2017. Μέχρι τότε δεν μπορεί να προστεθεί επίσημα στο πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων Η διεθνείς αυτή ομοσπονδία ανταμείβετε για την ισχυρή προσπάθεια που έκανε, μέσο των πιέσεων σε ολόκληρη τη διεθνή αθλητική κοινότητα κατά τους τελευταίους μήνες.

Οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ είχαν συμμετέχει σε εντατικές τακτικές συναντήσεις, ενώ ΙΕΜΑ γενικός γραμματέας Stephan Fox της IFMA είναι επίσης και αντιπρόεδρος της SportAccord και επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Αναγνωρισμένων μελών του αθλητισμού. Fox καλωσόρισε τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στους αγώνες Muay Thai που λαμβάνουν μέρος στις ασιατικές παραλίες τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Danang. Ο αθλητικός διευθυντή της ΔΟΕ Kit McConnell κατά την συνεδρίαση απέκλεισε 14 άλλες ομοσπονδίες, ένα από αυτά ήταν η Διεθνής Ομοσπονδία Σάμπο, η οποία είχε την ελπίδα για ένταξη της, οπού και αυτή λειτουργεί τα τελευταία χρονιά σοβαρά στον χώρο των δυναμικών αθλημάτων. «Η πόρτα δεν έχει κλείσει για το μέλλον τους αιτούντες,» είπε ο McConnell. «Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε και άλλες αιτήσεις που λάβαμε.»