25/04/2024

Έτοιμη για αναχώρηση η Εθνική Ελλάδος Μουάιτάι

Έτοιμη για αναχώρηση με προορισμό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 2018, είναι η Εθνική Ελλάδος Μουάιτάι.


«Το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων διοργανώνεται για ακόμη μια χρονιά στην Μπανγκόκ, και φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που οι αθλητές της χώρας μας θα συμμετέχουν ως Εθνική Ελλάδος.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι αθλητές Βασταρδής Ευάγγελος, Μαυρίδη Ιωάννα, Μπεσίρι Σπύρο, Σαμπροβαλάκης Παντελέημων, Σερίφης Διονύσιος και οι προπονητές Αργυρόπουλος Νάσος, Γκίτσας Θεόδωρος, Καπώνης Παύλος και Σενεκίδης Γεώργιος με την από 26/7/2018 σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατά την παραμονή τους στην Ταϊλάνδη οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν παγκόσμιες διακρίσεις καθώς και να συμμετέχουν σε διάφορα φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι αγώνες στην εν λόγω διοργάνωση θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Muaythai (IFMA).

Σε λίγες μέρες η αποστολή της εθνικής θα προσγειωθεί στην Μπανγκόκ, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Στην ατζέντα του Προέδρου βρίσκονται μεταξύ άλλων, η συνάντηση του με τον Πρεσβευτή της Ελλάδος στην Ταϊλάνδη, ο οποίος θα είναι και ο επίσημος προσκεκλημένος της Ελληνικής Αποστολής κατά την τελετή έναρξης.

Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, θα συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι (IFMA).

Επίσης προγραμματισμένα είναι και τα ραντεβού του προέδρου της Ομοσπονδίας μας με τον πρόεδρο της IFMA Dr. Sakchye Tapsuwan αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Stephan Fox, όπου θα συζητηθούν οι σημαντικότερες εξελίξεις τόσο για τον μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας, όσο και η συμμετοχή των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αθλητές μας!«