26/04/2024

Άρης Μακροπόδης: Με το thai ακονίζεις μυαλό και ψυχή

Personal trainer και λάτρης του Muay Thai είναι ο Άρης Μακροπόδης με τον οποίο συνεργάζεται πλέον το Fightsports.gr. Ο ίδιος μας εξηγεί πως μπορεί κάποιος να επωφεληθεί μέσω της προπόνησης, πως κατέληξε στο συγκεκριμένο στυλ και που μπορεί να τον βρει κάποιος. Αναλυτικά:

Άρη καλωσόρισες στο Fightsports.gr. Κάνεις μία πολύ καλή προσπάθεια με κάποια personal μαθήματα. Πως προέκυψε το thai στην ζωή σου και πόσο καιρό ασχολείσαι;

«Το thai πάντα ήταν στην ζωή μου. Πάντα έβλεπα βιντεάκια με μεγάλους αθλητές. Το thai έγινε τρόπος ζωής μου από το 2011 με καθημερινές πολύ δυνατές, διπλές προπονήσεις. Με κάποιους αγώνες και πολύ διάβασμα, Muay Boran και Muay Chaiyuth, κατάφερα και αναδείχτηκα τόσο γρήγορα».

Γιατί να έρθει κάποιος και να προπονηθεί μαζί σου και τι πλεονέκτημα θεωρείς πως έχει ένα personal μαθημα σε σχέση με ένα ομαδικό;

«Μέσα από το thai, μπορεί να μάθει κάποιος και Μuay Thai και boxing. Επίσης θα μπορεί εύκολα να το χρησιμοποιήσει και το thai. Θα μάθει και Muay Boran όπως και Chaiyuth. Θα μπορεί με τον γιατρό που συνεργάζομαι στα θέματα παχυσαρκίας να κάνει την διατροφή που πρέπει, αναλόγως με τις απαιτήσεις που έχει. Πάνω απ’όλα θα αποκτήσει και αθλητική παιδεία που δυστυχώς λείπει στην Ελλάδα. Στο personal μπορώ να είμαι 100% πάνω στον μαθητή. Επίσης κάνω μαθήματα σε παιδιά και σε καταστάσεις που αφορούν το μπούλινγκ».

Με το Muay Thai θεωρείς πως μπορείς να φτιάξεις καλή φυσική κατάσταση και φυσικά το σώμα σου;

«Με το muay thai δεν φτιάχνεις μόνο φυσική κατάσταση αλλά το σημαντικότερο είναι πως ακονίζεις το μυαλό και την ψυχή».

Στην Ελλάδα θεωρείς πως το thai είναι σε καλό επίπεδο;

«Σιγά- σιγά αρχίζει το στυλ να γίνετε πολύ γνωστό στην Ελλάδα και οι Έλληνες αθλητές κάνουν δυνατές εμφανίσεις στο εξωτερικό».

Τον personal trainer Άρη Μακροπόδη μπορείτε να βρείτε εδώ: 

13902678_1804314209813880_4566968576577949332_n