Πέντε στοιχεία που έδωσαν την νίκη στον Dzhaniev και κατέστρεψαν τον Buakaw

Πέντε στοιχεία που έδωσαν την νίκη στον Dzhaniev και κατέστρεψαν τον Buakaw

Ένας αγώνας Τhai μπορεί να μοιάζει και σαν μία παρτίδα σκάκι, κι όταν ο ένας αθλητή υπολλείπεται εμπειρίας και ταλέντου από τον άλλον τότε θα πρέπει να επιστρατεύσει το στρατηγικό παιχνίδι. Η ήττα- σοκ του Buakaw από τον Khayal Dzhaniev θα είναι θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό στα μαχητικά πόρταλ. Πάμε λίγο να δούμε τι έκανε ο Ρώσος καλύτερα σε σχέση με τον Ταϊλανδό και από άσημος kickboxer έγινε θέμα συζήτησης για τους απανταχού φανς των μαχητικών.

Ανάποδη γκάρντ

Η ανάποδη γκαρντ του Ρώσου έδωσε ένα σπουδαίο πλεονέκτημα, που ο Buakaw δεν βρήκε τρόπο να το αντιμετωπίσει. Το φοβερό της υπόθεσης ήταν πως οι αγκώνες έβγαιναν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, καταλήγοντας στο κεφάλι του Ταϊλανδού. Ο Buakaw δεν κατάφερε να αμυνθεί.

Καλό footwork που θύμιζε πυγμάχο

Πολύ καλή κίνηση και χτυπήματα από τον Ρώσο. Η λύση για το straight παιχνίδι του Buakaw ήταν μία! Να αλλάζει γωνίες και να χτυπά. Το έκανε με εξαιρετικό τρόπο και έφθειρε τον αντίπαλο ο  Dzhaniev.

Ασταμάτητοι αγκώνες από όλες τις γωνίες

Το είχαμε δει να το κάνει με απόλυτο τρόπο ο Andy Ristie. Τώρα το υιοθέτησε ο Dzhaniev που τρεις γύρους έβγαζε αγκώνες από όλες τις γωνίες. Έσπαγε δεξιά ή αριστερά και έβγαζε καταπληκτικά χτυπήματα.

Καλό Clinching

Τον Buakaw περιμέναμε να υπερτερεί αλλά τις περισσότερες φορές ο Ταϊλανδός βρισκόταν στο καναβάτσο. Ο Dzhaniev Κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τα πιασίματα του κι όταν χρειάστηκε έδειξε πως έχει μυική δύναμη για να τον αντιμετωπίσει, διότι στο Clinching δεν παίζει ρόλο μόνο η τεχνική αλλά και η δύναμη.

Ατρόμητος και πεισματάρης ο Dzhaniev

Πείσμα και καρδιά. Δύο στοιχεία που μπορούν να σε βοηθήσουν όσο ένα καλό κροσέ ή λάκτισμα. Ο Ρώσος τα είχε και τα δύο, δεν έκανε πίσω στιγμή, δεν έδωσε χώρο στον Buakaw. Έξυπνο παιχνίδι διότι εφόσον δώσεις χώρο στον Ταϊλανδο κάνει πάρτι. Αξιόλογη η πυγμαχία και αγκώνες του rookie που για εμάς του έδωσε το 90% της νίκης.