26/04/2024

Γιάννης Τσίγκος: Το Grand Prix η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη, θέλω την ζώνη!

Μία εξαιρετική πορεία κάνει τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Τσίγκος, αγωνιζόμενος στο στυλ του Muay Thai.


Ο δυναμικός αθλητής προέρχεται από το Pliakos Team που έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές όλα αυτά τα χρόνια και είναι παρών στα μεγάλα μίτινγκ όπως αυτό της 16ης Ιουνίου στο Muay Thai Grand Prix, του Παύλου Καπώνη.

Ο Τσίγκος έχει σερί νίκες στο προηγούμενο MTGP και στο Gods of War με στόχο και στο νέο event απέναντι στον Antony Kountelski να συνεχίσει την εντυπωσιακή του πορεία.

«Το Muay Thai Grand Prix είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη δεν γίνεται να μην είναι κίνητρο. Eίναι όνειρο. Όσο για την ζώνη μόνο αυτή γυρνάει στο μυαλό μου», είναι τα πρώτα του λόγια ενώ ερωτώμενος για το κίνητρο που έχει ώστε να ανεβαίνει στο ρινγκ και να αγωνίζεται έδειξε την πίστη του στην τέχνη που εκπροσωπεί.

«Αγωνίζομαι στο Muay Thai διότι έχω αγαπήσει αυτή την τέχνη με έχει βοηθήσει στην ζωή μου με το ήθος και τον σεβασμό που έχω διδαχτεί».

Ο Τσίγκος θα αγωνιστεί σε μία νέα κατηγορία για εκείνον στα 68 κιλά και λέει «ναι» σε κάθε πρόκληση με στόχο να ανεβαίνει επίπεδο.

«Έχω παίξει με όλους στην Ελλάδα. Aν όχι δεν είμαι πότε αρνητικός σε μια πρόκληση με την σωστή συμφωνία πάντα, θέλω να παίξω με ξένους αθλητές έτσι θα ανεβαίνει και το επίπεδο».

Η βοήθεια της ομάδας του στην προετοιμασία είναι σημαντική όπως τονίζει στην συνέχεια. «Το σημαντικοτερο ρόλο παίζει  η ομάδα και είναι τιμή μου να προπονούμαι με τους καλύτερους όπως ο Α.Βασιλειάδης σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ. Έχουμε φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα με αθλητές και γουστάρουμε αυτό που κάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στηρίζει και να είναι σίγουροι ότι θα δώσω την ψυχή μου όπως κάνω πάντα». Να θυμίσουμε πως Τσίγκος και Kountelski αγωνίζονται για τίτλο WMC.