29/11/2020

Fight Sports και Στοίχημα

Με μπροστάρη τη Novibet.gr και μερικές ακόμα αδειοδοτημένες εταιρίες, το στοίχημα στο μποξ, στο MMA και στα υπόλοιπα σπορ της κατηγορίας φαίνεται πως παίρνει πλέον την προσοχή που του αρμόζει.

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Τα μαχητικά sports για πολλά χρόνια παραγκωνίζονταν από τις στοιχηματικές σελίδες σε πολλές χώρες του κόσμου. Συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Με μπροστάρη τη Novibet.gr και μερικές ακόμα αδειοδοτημένες εταιρίες, το στοίχημα στο μποξ, στο MMA και στα υπόλοιπα σπορ της κατηγορίας φαίνεται πως παίρνει πλέον την προσοχή που του αρμόζει.

Αν και η χώρα μας έχει κατά καιρούς αναδείξει κορυφαίους αθλητές και πρωταθλητές στα δυναμικά αθλήματα, η αγορά της για αυτά δεν ήταν τόσο μεγάλη ώστε να ανταγωνιστούν από τους μπουκ όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις και άλλα δημοφιλή για τους Έλληνες. Παρόλα αυτά, με την ανάπτυξη του online betting και την αύξηση της δημοφιλίας του MMA, του Muay Thai και του Boxing στη χώρα μας, οι παίκτες του στοιχήματος αλλά και οι μπουκ δίνουν μεγαλύτερη προσπάθεια στην κάλυψη των μεγάλων γεγονότων.

Ας δούμε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το στοίχημα στα Fight Sports.

Παράξενα του στοιχήματος στο μποξ

Με τους μεγαλύτερους αγώνες μποξ να διεξάγονται συνήθως στις ΗΠΑ (και συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας) πολλοί θα περίμεναν πως τα περισσότερα στοιχήματα που τοποθετούνται για τους αγώνες προέρχονται από τη χώρα αυτή. Λάθος! Εξαιτίας των περίπλοκων νόμων για το τζόγο στις περισσότερες Αμερικανικές πολιτείες, αρκετοί πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να ποντάρουν στα μεγάλα γεγονότα. Εκτός φυσικά αν έχουν κάποιον αντιπρόσωπο (μπουκ) στις πολιτείες που επιτρέπεται. Και φυσικά η Νεβάδα (Las Vegas) και το New Jersey (Atlantic City) ανήκουν σε αυτές.

Αγορές για όλα τα γούστα

Η νομιμοποίηση του ιντερνετικού στοιχήματος στην Ελλάδα έφερε μαζί της και την παγκοσμιοποίηση στις αγορές που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες φίλοι της τύχης. Έτσι λοιπόν, με μια γρήγορη ματιά στις νόμιμες σελίδες στη χώρα μας, οι φίλοι των fight sports θα βρουν διαθέσιμες αγορές για αρκετά γεγονότα του χώρου. Ακόμα και σε εποχές δύσκολες για τη διεξαγωγή αγώνων, οι μπουκ θα προσφέρουν ποικιλία γεγονότων από μποξ, UFC, Bellator κλπ. Ρίξτε μια ματιά και δε θα απογοητευτείτε!

Ποσά που ζαλίζουν

Αν και το ακριβή ποσά που τζογάρονται στα μεγάλα ραντεβού του μποξ και του ΜΜΑ δε θα γίνουν ποτέ γνωστά (καθώς πολλοί επιλέγουν να ποντάρουν στο ίντερνετ ή σε παράνομους μπουκ), ορισμένα στοιχεία για κερδισμένα στοιχήματα και πονταρίσματα στους τελευταίους μεγάλους αγώνες μπορεί να προκαλέσουν «παραζάλη». Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα του Floyd Mayweather με τον Conor McGregor, δύο παίκτες πόνταραν $880.000 και $605.000 αντίστοιχα στη νίκη του Αμερικανού μποξέρ. Αν και τα αντίστοιχα ποσά για τους οπαδούς του McGregor δεν έχουν διαρρεύσει, εικάζουμε πως και από εκείνη την παράταξη θα υπήρξαν «βαρβάτα» στοιχήματα.

Παράλληλα, στη μάχη του Floyd Mayweather Jr απέναντι στο Manny Pacquiao, ένας ανώνυμος φίλος του στοιχήματος από την Ιρλανδία «φόρτωσε» $150.000 στη νίκη του Αμερικανού. Σίγουρα δεν τον πείραξε καθόλου η αμυντική τακτική του Mayweather που τον πλήρωσε 1.50x στο ποντάρισμά του.

Χρήσιμες συμβουλές για το στοίχημα σας στα Fight Sports

Όπως και για κάθε άθλημα έτσι και για το στοίχημα στα μαχητικά σπορ υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Και κάποιες απ’ αυτές μπορούν – κατά συνθήκη – να ευνοήσουν τους παίκτες. Για παράδειγμα, πολλοί μπουκ δε διαθέτουν έμπειρους traders για τα δυναμικά σπορ, μιας και το στοίχημα σε αυτά είναι σχετικά καινούργια υπόθεση. Έχε λοιπόν τα μάτια σας ανοικτά για λάθη στις αποδόσεις και στις αγορές.

Επίσης, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στα ατομικά αθλήματα όπως το μποξ και το ΜΜΑ η φόρμα κάθε αθλητή παίζει πρωταρχικό ρόλο. Έτσι, αν κάποιος επηρεάζεται από το μακρινό ταξίδι, το jet lag, το υψόμετρο ή υποφέρει από προσωπικούς και ψυχολογικούς παράγοντες, είναι πολύ δύσκολο να έχει την απόδοση που θέλει. Για τα μεγάλα γεγονότα οι πληροφορίες που μπορείτε να συλλέξετε για κάθε άτομο χωριστά είναι τόσες πολλές ώστε μπορείτε να γνωρίζετε πότε κάποιος δε θα εμφανιστεί στην καλύτερη κατάσταση για να αγωνιστεί. Και να προσαρμόσετε έτσι το στοίχημά σας. Εκμεταλλευτείτε το!