28/03/2024

Όταν το γόνατο του Overeem έριξε τον Fujita σε κώμα

O παλαιστής Kazuyuki Fujita ήταν μια από τις σταθερές του PRIDE FC όταν ήθελαν οι Ιάπωνες να ρίξουν κάποιον σχετικά εύκολο αλλά σκληρό αντίπαλο στο δρόμο κάποιου μεγάλου ονόματος. Κάπως έτσι έκανε καριέρα ο Fujita που με μόνο όπλο το … ισχυρό κρανίο του που δεν καταλάβαινε από χτυπήματα κατάφερε να παίξει με αρκετά μεγάλα ονόματα ενώ και οι πιο πολλές νίκες που πέτυχε ήταν επειδή οι αντίπαλοι είχαν πρώτα κουραστεί να τον βαράνε.

Όλα αυτά μέχρι το 2009 όταν κάποιος σκέφτηκε ότι ήταν καλή ιδέα να βάλει τον 39χρονο Fujita απέναντι στον Uber Overeem, όταν ο Ολλανδός ήταν στην πιο «τρομαχτική» φάση της καριέρας του. Δυστυχώς ο αγώνας πήγε όπως φοβόμασταν και ο Fujita δέχθηκε ένα από τα τρομερά γόνατα στο κεφάλι και σφαδάζοντας έπεσε στο έδαφος και για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν σηκώθηκε. Ναι είχε ξαναχάσει με ΤΚΟ αλλά αυτή ήταν η πρώτη που κάποιον τον έστελνε για ύπνο…

Μάλιστα, ο Fujita από το χτύπημα έπεσε σε Mini coma μετά τον αγώνα που κράτησε από 6 ώρες μέχρι λίγες μέρες ανάλογα με την πηγή. Τελικά επανήλθε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μάλιστα σύντομα επέστρεψε και στο ρινγκ της επαγγελματικής πάλης αλλά ΜΜΑ πέρασαν 4 χρόνια για να ξαναγωνιστεί, με τον Ishii, και άλλα 3 για την τελευταία του μάχη με τον Prochazka που πάλι έχασε με ΚΟ.

Οι Ιάπωνες θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο με τέτοιες περιπτώσεις, όπως και του Sakuraba…