28/03/2024

Όλοι θέλουν να αποφύγουν την Cyborg

Νομίζω ότι γίνεται όλο και πιο εμφανές το παιχνίδι που παίχτηκε με την νέα ζώνη στα 145 pounds.


ekptosiH Cyborg, απόλυτη κυρίαρχος σε αυτά τα κιλά κυνηγούσε χρόνια την Ronda που δεν ήθελε να ανέβει με τίποτα.

Μετά πήγε στο UFC και έπαιξε δύο μάχες στα ανούσια 140 Pounds επειδή το απαίτησε το UFC και όταν η τελευταία μάχη της εκεί, την άφησε με προβλήματα υγείας ο White της πρότεινε τον αγώνα για την ζώνη γνωρίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψει χωρίς να ταλαιπωρήσει τον οργανισμό της ξανά.

Έτσι η Cyborg έμεινε εκτός της πρώτης διεκδίκησης που θα κάνουν οι Holm και Randamie. Όμως δεν τελειώνει εκεί το θέμα. Όπως είπε και ο White αν Holm και Rousey (στο UFC 207 κερδίσουν) θα παίξουν μεταξύ τους, οπότε πάλι αφήνουν απέξω την Cyborg.

Αυτό, ουσιαστικά παραδέχτηκε και ο προπονητής της Holm, Mike Winklejohn που είπε πως αρχικά δεν είχε νόημα να ανέβουν στα 145 Pounds για να παίξουν με την Cyborg αλλά μόλις τους πρότεινε τον αγώνα για την ζώνη ο White, είπαν ναι με την κατανόηση οτι αν κερδίσει και η Ronda θα κάνουν την ρεβάνς μαζί της εκει.

Είτε την συμπαθεί κάποιος την Cyborg, είτε οχι, το UFC έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Γενικά φαίνεται η διοργάνωση να κάνει στην άκρη τους Βραζιλιάνους πρωταθλητές της. Η Nunes δεν έχει προβληθεί καθόλου για το UFC 207 που είναι όλο Ronda και Ronda, κάτι που σχολίασε ο ίδιος ο Joe Rogan.

Και τώρα ετοιμάζουν ήδη το επόμενο βήμα της Ronda κάνοντας στην άκρη και την Cyborg. Βέβαια όλα κρέμονται στην προϋπόθεση ότι η Nunes θα χάσει, οπότε είναι στο χέρι της Βραζιλιάνας να «Φτιάξει» και την συμπατριώτισσα της. Αν και δεν θα μου έκανε εντύπωση να ξεπερνούσαν την Cyborg ακόμη και τότε.