18/04/2024

«Ψήνεται» το Machida vs Gustafson

Με δεδομένο τον δύσκολο τραυματισμό του light heavyweight πρωταθλητή της κατηγορίας Jon Jones το περασμένο Σάββατο, οι δύο κορυφαίοι διεκδικητές του τίτλου μάλλον θα πρέπει να λύσουν την μεταξύ τους διαφορά, πριν πάρουν σειρά για τη ζώνη.

Ο Lyoto Machida ήταν ο πρώτος που δήλωσε την ίδια κι όλας ημέρα ότι θα ήθελε τώρα να αντιμετωπίσει τον Σουηδό και όχι να περιμένει τον Jones να γίνει καλά ενώ λίγο αργότερα και ο Gustafson δήλωσε, έστω με λιγότερο ζήλο, ότι δεν θέλει και αυτός να περιμένει.

Έτσι, καταλήγουμε σε ένα ενδιαφέρον ζευγάρωμα αφού και οι δύο είναι μαχητές που βασίζονται στην τεχνική όρθια μάχη, με καλή κίνηση στο χώρο. Ο Lyoto έχει μεγαλύτερη έφεση στις απαντήσεις, είναι πιο εκρηκτικός και γρήγορος ενώ έχει και πολύ καλά και απρόβλεπτα takedowns, ιδιαίτερα με ρίψεις και trips.

Από την άλλη ο Σουηδός είναι πιο ψηλός, με μεγαλύτερα ανοίγματα και περισσότερη έμφαση στην πυγμαχία αν και στη τελευταία μάχη του με τον Shogun έδειξε και κάποια ικανότητα στην πάλη.

Θεωρώ ότι θα είναι ρίσκο για τον Gustafson να προσπαθήσει να παίξει πυγμαχικά απέναντι στον Machida που είναι εκπληκτικός στο timing των απαντήσεων ενώ έχει και μία από τις καλύτερες άμυνες στις ρίψεις ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ίσως προσπαθήσει να εφαρμόσει την ίδια τακτική με τον Shogun και να προσπαθήσει να του κόψει την φόρα με λακτίσματα στα πόδια που όμως πάλι, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αφού οι απαντήσεις σε αυτά είναι το ψωμοτύρι του Βραζιλιάνου.

http://www.youtube.com/watch?v=55WXnenJTgg