26/04/2024

«Χιλιάδες πυγμάχοι ντοπάρονται»

Εκνευρισμένος με την καθυστέρηση της WBC στο να ανακοινώσει τιμωρία για τον Povetkin και την παραμονή του στην επίσημη λίστα της ως τοπ διεκδικητή, είναι ο πρωταθλητής Deontay Wilder. ο Αμερικάνος ήταν να παίξει με τον Ρώσο αλλά αυτός βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία meldonium και η μάχη ακυρώθηκε. Όσο όμως αυτός παραμένει άνευ τιμωρία και τοπ διεκδικητής ο Wilder δεν μπορεί να υπερασπίσει την ζώνη του.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί αργούν τόσο πολύ» είπε ο Αμερικάνος στο Ringtv.com. «Δεν θα έπρεπε να πάρει τόσο πολύ. Ξέρω πως δουλεύει το δικαστικό σύστημα αλλά το να πάρει απόφαση η WBC δεν θα έπρεπε να καθυστερεί. Είναι ευνόητο. Η WBC μιλάει για ένα καθαρό πρόβλημα όποτε πρέπει να τον τιμωρήσουν. Να πατήσουν το πόδι τους κάτω. Η πυγμαχία είναι πολύ επικίνδυνη για να ντοπάρεσαι και κάποιος πρέπει να κάνει κάτι»

«Είναι μεγάλο το πρόβλημα στην πυγμαχία. Αυτός είναι μάλλον ένας από τους εκατοντάδες ντοπαρισμένος Heavyweights. Αν μιλάμε για όλες τις κατηγορίες τότε ένας απο τους χιλιάδες. Απλά δεν τους έχουν πιάσει ακόμη».