27/04/2024

Φοβερός Rashad Evans για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τον γάμο

Εξαιρετικό χαρακτήρα δείχνει η κορυφαία ΜΜΑ διοργάνωση UFC στο θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και με την φοβερή αντιμετώπιση της πρώτης ανοικτά ομοφυλόφιλης μαχήτριας Liz Carmouche από όλο τον χώρο αλλά και με τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως πρωταθλητή Rashad Evans.

Ο «Suga» υπογράφει μία επιστολή προς το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ με την οποία ζητάει την κατάργηση της απαγόρευσης του γάμου σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, στο πλαίσιο μίας καμπάνιας πολλών αθλητών από διάφορα αθλήματα.

Ο λόγος του είναι εξαιρετικός και μία από τις καλύτερες τοποθετήσεις πάνω στο θέμα που έχω διαβάσει ποτέ και όταν αυτό έρχεται από τον εκπρόσωπο ενός αθλήματος που έχει κατηγορηθεί ως ρατσιστικό και φαλλοκρατικό, λέει πολλά. Δε σχολιάζω τίποτα παραπάνω διαβάστε την επιστολή του κ. Evans:

“Δεν ήμουν ποτέ ομοφοβικός, δεν κατάλαβα ποτέ πως γίνεται να είναι κάποιος. Ήξερα κόσμο που ήταν ομοφυλόφιλοι και δεν με ένοιαξε ποτέ η σεξουαλικότητά τους. Την ίδια ώρα όμως, δεν κατάλαβα ποτέ πλήρως τα προβλήματα των ομοφυλόφιλων  έως ότου ο φίλος μου BA άρχισε να μου λέει για την δημόσια στήριξή του στον γάμο των ομοφυλόφιλων  Μιλήσαμε για το θέμα και αποφάσισα ότι δεν αρκεί να μην είσαι ενάντια σε μία μειονότητα, αν θες τα πράγματα να γίνουν καλύτερα γι’ αυτούς πρέπει να τους στηρίξεις.

Είμαι μαχητής του UFC, ένα μάτσο σπορτ. Είμαι ένας στρέιτ τύπος σε ένα μάτσο σπορτ και αυτή είναι η αιτία που νοιώθω υποχρέωση να πω ότι στηρίζω και τον γάμο και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Δεν έχω τίποτα να κερδίσω προσωπικά από το θέμα και αυτό είναι το ζήτημα. Η κοινωνία στο σύνολό της είναι καλύτερη όταν υπάρχει ισότητα και θέλω να ζήσω σε μία χώρα όπου όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα γιατί όλοι θα ευνοηθούμε από αυτό.

Αυτό που παραβλέπουν πολλοί είναι ότι δεν πρόκειται για θέμα του φύλλου, αλλά για θέμα αγάπης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να σταθούμε εμπόδιο σε δύο ανθρώπους που αγαπιούνται.

Έχω παιδιά. Δεν τα θέλω να μεγαλώσουν σε μία κοινωνία όπου αυτά, ή οι φίλοι τους, μπορεί να θεωρούνται πολίτες δεύτερης διαλογής με βάση το ποιον θα αγαπήσουν και με ποιόν θα θέλουν να είναι ευτυχισμένοι μαζί. Η ανισότητα είναι πρόβλημα για όλη την ανθρωπότητα.»

Χειροκροτώ και επαυξάνω.

Χρήστος Μπάρδας

http://www.youtube.com/watch?v=OoORUsLS2Ew