25/04/2024

Φλοριάν Μάρκου vs Σταμάτης Μπιτάκος: Το φαβορί και ο απρόβλεπτος

Τα μηνύματα που πήρα με την ανακοίνωση της μάχης του Φλοριάν Μάρκου με τον Σταμάτη Μπιτάκου ήταν θετικά.


Ο λόγος που έγινε αυτό είναι ότι λείπει από το Ελληνικό μαχητικό κοινό, το μεγάλο παιχνίδι. Μεγάλο παιχνίδι δεν μεταφράζεται μόνο το ανταγωνιστικό, αλλά και αυτό που διαθέτει δύο ηχηρά ονόματα όπως αυτά που επέλεξε η Γεωργία Μπιτάκου για να κοσμήσει το main event της. Μην ξεχνάμε πως η promoter του No Limits κυνηγούσε τον μεγάλο αγώνα, που λόγω ατυχίας δεν της βγήκε με το Μάρκου- Κακουμπάβας αλλά έκανε ρελάνς κλείνοντας αυτό το ματς.

Πάμε όμως να δούμε τα πλεονεκτήματα του κάθε παίκτη, διότι πέρα από το προφανές, που είναι το προβάδισμα του Μάρκου σε αυτό το παιχνίδια υπάρχουν και άλλα σημεία που πρέπει να θίξουμε.

Το φαβορί

Ο Μάρκου έχει κάνει ένα καλό come back που μετά την αποχή του, κατάφερε να πετύχει το πέντε στα πέντε. Βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα και κατά την γνώμη μου είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος kickboxer στην Ελλάδα. Είναι ταχύς, δυνατός σε καλή ηλικία και ένας παίκτης που σε κάθε παιχνίδι του βγάζει διαρκώς χτυπήματα και είναι πιεστικός. Επίσης έχει αυτοπεποίθηση κάτι που σίγουρα είναι πλεονέκτημα αλλά κάποιες φορές και «παγίδα».Είναι φαβορί σε αυτό τον αγώνα, καθώς έχει αγωνιστική ροή και πάντα ο αθλητής που παίζει έχει αβαντάζ σε σχέση με τον αθλητή που έχει πιο αραιή αγωνιστικότητα. Είναι λοιπόν στα πικ του και έχει τον πρώτο λόγο,ενώ στο striking το επίπεδο του είναι υψηλό.

Ο απρόβλεπτος

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταμάτης Μπιτάκος ξεκινάει από την θέση του αουτσάιντερ. Το έχει ξανακάνει στην καριέρα του και έβγαλε εις πέρας την αποστολή. Το μεγάλο του όπλο είναι το πείσμα και η θέληση. Αυτά τον κρατάνε όρθιο σε κάθε μάχη που δίνει και αυτά του έδωσαν το θάρρος να πάρει ένα τόσο δύσκολο ματς που για κάποιους μοιάζει τρέλα. Όταν απέναντι σου έχεις έναν αθλητή με θέληση το έργο γίνεται δυσκολότερο. Μπορεί να μην έχει το φαντεζί striking του Φλοριάν, όμως το στυλ του στο thai θα τον βοηθήσω στο παλαιστικό κομμάτι(clinch ), κάτι που σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Υποσημείωση: Για να προλάβω τους διάφορους «πατριώτες» είτε Έλληνες είτε Αλβανούς, το ματς αυτό είναι μεταξύ του Σταμάτη Μπιτάκου και του Φλοριάν Μάρκου, όχι μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Στον αγώνα αυτό, θα πρέπει ο κόσμος να δείξει πως τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα, δεν είναι για τους μπράβους και τους αλήτες αλλά για αυτούς που αγαπούν τις πολεμικές τέχνες. Και οι δύο αθλητές είναι άξιοι που ανεβαίνουν στο ρινγκ και η νίκη δεν είναι καταδικαστική για κανέναν. Σεβασμός λοιπόν στους δύο και στην πατρίδα που φιλοξενεί αυτή την μάχη.