23/04/2024

Φιλίππου για UFC και Larkin: «Προσπάθησα να τον βγάλω Νοκ Άουτ όσο πιο γρήγορα γινόταν»

Με ένα εξαιρετικό Νοκ Άουτ στον πρώτο γύρο επί του Lorenz Larkin ο Κώστας Φιλίππου επέστρεψε στις νίκες στο τελευταίο UFC Fight Night, σε μια μάχη που φάνηκε σαν να μπήκε έτοιμος να την τελειώσει το συντομότερο δυνατό. «Ήμουν προετοιμασμένος για 3 γύρους αλλά προσπαθούσα να τον βγάλω νοκ-άουτ όσο πιο γρήγορα γίνεται» λέει ο Κύπριος μαχητής αποκλειστικά στο fightsports.gr ενώ σχολιάζει και τα χτυπήματα που δέχτηκε από τον αντίπαλο στην αρχή της μάχης! «Το πρώτο χτύπημα ήταν πολύ δυνατό τα υπόλοιπα όχι τόσο.. « μας λέει ο ίδιος.

Πέρα από το Νοκ Άουτ, εντύπωση έκανε και η «εξομολόγησή» του μετά τη μάχη όπου δήλωσε ότι για αρκετό καιρό είχε χάσει την όρεξη του για τις μάχες ενώ μετά από δύο σερί ήττες σκεφτόταν ακόμη και την απόσυρση. Τον ρωτήσαμε αν αυτή η πτώση στη διάθεση προήλθε από τις ήττες ή ήταν κάτι που προϋπήρχε, εξάλλου ήταν γνωστός ως ο πιο ζεν μαχητής, χωρίς προκλήσεις και έντονες διεκδικήσεις στο UFC.

«Ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου. Απλά είχα κουραστεί να γυμνάζομαι όλη μέρα και να μη μπορώ να φάω.. Βαρέθηκα..» απαντάει απλά και ειλικρινά ενώ για το ζεν του χαρακτήρα του αρνείται ότι έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό με την πτώση της όρεξης: «Καμία σχέση δεν είναι απλά του χαρακτήρα μου να «φωνάζω» και να προκαλώ» τονίζει.

Με την νίκη του αυτή επέστρεψε στις κορυφαίες 10 θέσεις της κατηγορίες και συγκεκριμένα στο νούμερο 9 . Με δεδομένο ότι στο τέλος του χρόνου το UFC έρχεται στη γειτονιά μας πηγαίνοντας στην Τουρκία, τον ρωτήσαμε αν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο event ή και συγκεκριμένο αντίπαλο.

«Για Τουρκία δεν ξέρω ακόμη. Εξαρτάται τι θέλει το UFC. Όποιον αντίπαλο θέλουν να παλέψω. Δεν έχω επιλογή» απαντάει ενώ για κλείσιμο δεν ξεχνάει να ευχαριστήσει όλους τους Έλληνες φιλάθλους που τον στηρίζουν:

«Να ευχαριστήσω εσένα και όλους τους Έλληνες που με υποστηρίζουν παίρνω δύναμη! Ελπίζω να καταφέρω να αγωνιστώ στην Ελλάδα σύντομα».