28/03/2024

Τo UFC αποκτά 11 μαχήτριες σε νέα κατηγορία γυναικών

Μετα την δεδομένη επιτυχία της μοναδικής κατηγορίας γυναικών στο UFC (με επικεφαλής την Ronda Rousey) το UFC εισάγει και νέα κατηγορία, αυτή των straweights (-57 κιλά) με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Σε αντίθεση με την κατηγορία των Bandamweights που οι καλύτερες ήταν ήδη μέσα στο UFC και η τελευταία σεζόν του TUF έψαξε να βρεί ταλεντάκια σε λιγότερο γνωστές αθλήτριες (όπως κάνει συνήθως το TUF δηλαδή), η εισαγωγή των strawweights θα γίνει μέσω του επόμενου TUF όπου θα συμμετέχουν οι καλύτερες αθλήτριες αυτής της κατηγορίας και η τελική νικήτρια θα είναι και η πρωτη πρωταθλήτρια του UFC.

Για να εξασφαλίσει τις καλύτερες στην κατηγορία ο Dana White έκανε μεταγραφή όλες τις μαχήτριες στα κιλά της πολύ καλής γυναικείας διοργάνωσης Invicta FC. Έτσι, ονόματα όπως η πρωταθλήτρια του Invicta Carla Esparza, η Bec Hayatt, η Felice Herrig και πολλές άλλες κορυφαίες στην κατηγορία.

Ενδιαφέρον Concept αφού το TUF έχει δεινοπαθήσει τις τελευταίες σεζόν από την έλλειψη πραγματκού ταλέντου μιας και οι καλύτεροι συνήθως ήταν ήδη στο UFC ή σε ανταγωνιστικές διοργανώσεις. Εϊναι η πρώτη φορά ουσιαστικά που οι συμμετέχουσες στο ριάλιτυ είναι αδιαμφισβήτητα οι κορυφαίες στην κατηγορία τους.