24/04/2024

Τόνυ Χριστοδούλου: «Ο πιο δύσκολος αντίπαλος η ζυγαριά!»

Ο Τόνυ Χριστοδούλου με ένα πολύ προσωπικό ποστ στο facebook του διηγείται πως ενώ από υπέρβαρος έφηβος κατάφερε να χάσει όλα τα περιττα κιλά με βάση την γυμναστική στις πολεμικές τέχνες, έδινε πάντα μάχη με την ζυγαριά και τους τραυματισμούς που προκαλούσαν αλλά και προερχόντουσαν από το μη βέλτιστο έλεγχο του βάρους:

dome2«Τα τελευταία 10 χρόνια είμαι ενεργός αθλητής στις πολεμικές τέχνες (ΜΜΑ, BJJ/Grappling, Πυγμαχία) και σε αυτά τα 10 χρόνια ο πιο δύσκολος αντίπαλος μου είναι η ζυγαριά. Για όσους δεν ξέρουν, η φωτογραφία στα αριστερά είναι όταν ήμουν πιο βαρύς από ποτέ, 16 χρονων και 115 κιλά. Στην άλλη πλευρά, είμαι εγώ 2 μέρες πριν την ζύγιση για τον αγώνα μου στο Kunlun Fights στην κίνα, 27 χρονών και 72 κιλά. Ο λόγος που το ποστάρω αυτό είναι είναι για να πω στους τωρινούς και μελλοντικούς πελάτες μου ότι δεν έχω άποψη από δεύτερο χέρι. Έχω βρεθεί στην ίσια θέση! Και να είμαι ειλικρινής ακόμη θέλει πολύ κόπο για να μην επιστρέψω στις παλιές μου συνήθειες.

Μετά από εκείνη την μάχη στο Kunlun τραυμάτισα το γόνατό μου και έφτασα τα 86 κιλά. Ξαφνικά από το πουθενά ήρθε το UFC να μου προσφέρει μάχη στα 70 κιλά σε 3 βδομάδες. Σχεδόν πέθανα αλλά έκοψα το βάρος όμως είχα πολύ φτωχή απόδοση. Τους επόμενους μήνες το σώμα μου με πολεμούσε σε κάθε προσπάθεια να χάσω κιλά. Είχα κάνει ζημιά στο σώμα μου, είχα χάσει πολύ μυική μάζα και είχα χάσει την ευκαιρία που περίμενα 10 χρόνια.  Με τόσα χρόνια δραστικές δίαιτες, δραστικές επαναφορές βάρους, 2 εγχειρίσεις στα γόνατα, έπεσε ο μεταβολισμός μου χαμηλά. Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε αυτοέλεγχο και να σταματήσετε να πιστεύεται τις δικές σας δικαιολογίες όπως «δεν μπορώ να πέσω χαμηλότερα» , «γενετικά όλη μου η οικογένεια είναι υπέρβαροι» και όσες άλλες δικαιολογίες έχω ακούσει ή έχω πει στο παρελθόν.

subscribe-to-our-youtube-channel

Όποιος και να είναι ο λόγος, ή όσο δύσκολο να είναι το εμπόδιο με αρκετή επιμονή και αφοσίωση μπορείς να το ξεπεράσεις. Σίγουρα θα ξεφύγεις, ή θα έχεις μέρες που θα το χαλάσεις, αλλά όσο επιστρέφεις στην προσπάθεια μπορεί να αποφύγεις τα λάθη που έκανα εγώ στο παρελθόν. Η επιμονή είναι το κλειδί, μείνε στο γυμναστήριο, κράτα την δίαιτα και αν ξεφύγεις δεν είναι πρόβλημα απλά επέστρεψε πίσω στη δίαιτα. Αυτός είναι μαραθώνιος όχι σπριντ.» 

katsinopoulos-768x230