04/05/2024

Τροφή για σκέψη: Υπάρχουν main – event στο UFC μέχρι και το 203 εκτός από το 202, γιατί;

Με μία σύντομη ματιά στα επικείμενα event που έχει προγραμματίσει το UFC είναι πανεύκολο να δει κανείς ότι οι άνθρωπο βλέπουν μπροστά και είναι ήδη έτοιμοι μέχρι και για μετά το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως μερικά κενά στον προγραμματισμό των διοργανώσεων της κορυφαίας ΜΜΑ διοργάνωσης. Η μία «τρύπα» για το σόου του Αμβούργο… κλείδωσε πριν από λίγο και συνεχίζει να παραμένει ερωτηματικό το 202 και το 204.

Στον τίτλου του άρθρου που διαβάζετε επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο UFC 202 το οποίο δεν έχει ανακοινώσει ούτε τοποθεσία διεξαγωγής ούτε κάποιες μάχες κάτω από το main event που παραμένει μυστήριο. Χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον οργανισμό διαβάζουμε πως ένα σίγουρο παιχνίδι είναι αυτό μεταξύ των Thiago Alves και Al Iaquinta. Από εκεί και πέρα τίποτα…

Προτού όμως ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας ας δούμε συνοπτικά τι περιέχει μας ετοιμάζει δεδομένα το UFC στα προσεχή σόου που έχει ήδη φτιάξει και περιμένουμε με αγωνία:

UFC 199 (4 Ιουνίου): Rockhold VS Bisping 2

UFC Fight Night (18 Ιουνίου): McDonald VS Thompson

UFC Fight Night (7 Ιουλίου): Dos Anjos VS Alvarez

UFC 200 (9 Ιουλίου): Cormier VS Jones

UFC Fight Night (13 Ιουλίου): Ferguson VS Chiesa

UFC on FOX (23 Ιουλίου): Holm VS Shevchenko

UFC 201 (30 Ιουλίου): Lawler VS Woodley

UFC 202 (20 Αυγούστου): ;

UFC Fight Night (3 Σεπτεμβρίου): Arlovksi VS Barnett

UFC 203 (10 Σεπτεμβρίου): Miocic VS Overeem

Αν μη τι άλλο πανικός μέσα στο καλοκαίρι με σπουδαία ματς και διεκδικήσεις τίτλων από σπουδαίους διεκδικητές κόντρα σε σπουδαίους πρωταθλητές. Τι γίνεται όμως με το κενό αυτό που υπάρχει στο UFC 202, όταν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σχεδόν όλα τα main event των επικείμενων αγώνων. Ακόμη και για το 205 ξέρουμε πια πως θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 12 Νοεμβρίου. Για το 202 και το 204 ούτε κουβέντα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ που προκύπτει από μεγάλα Μέσα του εξωτερικού που βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις και το UFC, οι άνθρωποι του οργανισμού θέλουν στις 20 Αυγούστου να στήσουν το παιχνίδι του Conor McGregor με τον Nate Diaz, τη ρεβάνς δηλαδή της 5ης Μαρτίου, χωρίς καν να έχουν ανακοινώσει ακόμη το μέρος διεξαγωγής της μάχης που και αυτό 100% έχει να κάνει με το promotion.

Πολλοί λένε πως το UFC τα έχει βρει με τον Ιρλανδό για να παίξει στο 202, αλλά ο Nate είναι αυτός που ζητάει τα πολλά μια και μετά την πρώτη του νίκη έχει έρθει σε μία άκρως πλεονεκτική θέση. Το παίξει ο Conor στην κατηγορία του ξανά έχουν αρχίσει να το αποκλείουν σχεδόν όλοι ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν μέχρι και για εμμονή του πρωταθλητή με τον Nate Diaz.

Από εκεί και πέρα το μόνο που παίζει δυνατά στην επικαιρότητα αυτή τη στιγμή για το 202… μυστήριο είναι ότι το UFC παλεύει για τη ρεβάνς, στοχεύοντας αποκλειστικά και μόνο σε αυτή. Αφού την κλειδώσει τότε θα δουλέψει και την υπόλοιπη κάρτα που από τη στιγμή που θα έχεις Nate και McGregor στην κορυφή δεν χρειάζεται να ξοδευτείς και ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τώρα το UFC 204 κι αυτό παραμένει ένα τεράστιο μυστήριο. Εκεί όμως τα πράγματα μπορείς και να τα δικαιολογήσεις αφού έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι γεμάτο event για να προκύψουν νέα ζευγάρια και νέοι ήρωες για το συγκεκριμένο event…

Πάντως το UFC δεν ξεμένει από ιδέες, έστω κι αν στο 202 δεν είναι ο McGregor με τον Nate Diaz και έχοντας την απόλυτη κυριαρχία στο matcmaking παραπονεμένο δεν θα αφήσει ούτε τον πιο απαιτητικό φαν…

Διαβάστε επίσης στο fightsports.gr:

Ο Mayweather… έκλεισε το McGregor VS Floyd!

«Άρρωστα» νοκ – άουτ με τον εφιάλτη του hook

Πολύ ξύλο στο χθεσινό UFC (VIDEO)