28/03/2024

Τρελά λεφτά στον Fedor για να παίξει με Wanderlei Silva στο Rizin

ekptosiΈνα ματς βγαλμένο από τα καλύτερα χρόνια του PRIDE FC, φαίνεται να σχεδιάζει η νέα Ιαπωνική (;;) διοργάνωση Rizin που σύμφωνα με Ρώσικα Μέσα έκανε πρόταση 2 εκατομ. δολαρίων στον Fedor Emelianenko για να αγωνιστεί στο event της στο τέλος του χρόνου, κόντρα κατά πάσα πιθανότητα στον Wanderlei Silva.

Οι δύο τους ήταν οι σπουδαιότεροι πρωταθλητές της ιστορίας του PRIDE FC. O Ρώσος κέρδισε το Heayweight πρωτάθλημα το 2003 και το κράτησε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης το 2007. Ο δε Wanderlei κέρδισε το middleweight (205 pounds τότε) πρωτάθλημα το 2001 από τον Sakuraba και το κράτησε για 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι το 2007 όταν και έχασε με ΚΟ από τον Dan Henderson. Η μάχη, αν γίνει, θα γίνει λογικά στην heavyweight κατηγορία αφού ο μεν Fedor δεν έχει κατέβει ποτέ πιο χαμηλά, ο δε Wanderlei έχει παίξει heavyweight αγώνες με Cro Cop, Fujita και Mark Hunt.

Όσον αφορά την πρόβλεψη… θεωρώ φαβορί τον Ρώσο, ακόμη και αν δεν είναι πια σε καλή κατάσταση, ο Wanderlei έχει να αγωνιστεί 3+ χρόνια και είναι πιο χτυπημένος από τον Ρώσο όπως και ελαφρύτερος.

katsinopoulos-768x230