19/04/2024

Τρεις κορυφαίοι μαχητές που δεν έπαιξαν στο UFC

Οι MMA υπήρχαν και πριν το UFC με το κορυφαίο promotion σήμερα να διαθέτει τους καλύτερους μαχητές στον κόσμο.


Ωστόσο υπήρξαν τρεις κορυφαίοι που για διάφορους λόγους δεν αγωνίστηκαν στα event. Πάμε να τους δούμε:

Rickson Gracie

O Rickson Gracie είναι ο πιο ταλαντούχος αθλητής που έχει αναδείξει η οικογένεια Gracie. Ωστόσο δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να μπει στο οκτάγωνο. Ο Rickson κατάφερε να κερδίσει 400 αγώνες στην καριέρα του! Το τρομερό είναι πως στους 11 αγώνες ΜΜΑ που έδωσε έκανε ισάριθμες υποταγές. Το 2000 αποσύρθηκε.

Το 1993 είχε προγραμματίσει να παίξει στο πρώτο event του UFC ωστόσο οι διαφωνίες του με τον Rorion Gracie τον αδερφό του, τον οδήγησαν σε άλλο μονοπάτι.

 Igor Vovchanchyn

Ένας θρύλος για τους Ουκρανούς που δεν κατάφερε να παίξει στο UFC. Ο Igor Vovchanchyn φημιζόταν για την φοβερή δύναμη του και αποτελούσε φόβο και τρόμο στην εποχή του. Είχε 51 νίκες με 41 νοκ άουτ στο ενεργητικό του.

Ξεχώριζε για τα σωματικά του προσόντα και κατάφερε να παίξει στο Pride. Έκανε 27 νίκες εκεί που αποτελεί το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο Γιαπωνέζικο promotion. Αποσύρθηκε το 2005 λόγω τραυματισμών με ρεκόρ 56-10 και δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο UFC.

Fedor Emelianenko

Αν ρωτήσεις τους MMA οπαδούς ποιος είναι ο καλύτερος μαχητής στην ιστορία του στυλ μάλλον θα σου πουν το όνομα Fedor. Ο Ρώσος είχε ένα φοβερό σερί 28 νικών στις ΜΜΑ και συγκεκριμένα στο Pride. Κέρδισε Nogueria, Cro Cop, Hunt, Coleman, Schilt, Randleman.

To σερί νικών του έληξε στο Strikeforce ενώ πρόλαβε να κερδίσει πρωταθλητές όπως ο Sylvia και ο Arlovski. Παρά τις υπέρογκες προτάσεις που ισχυρίζεται το UFC πως κατέθεσε στον Emelianenko, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν ποτέ. Πρόσφατα μάλιστα αντί να καταλήξει στο UFC πήγε στο Bellator όπου συνεχίζει την καριέρα του.